Το φαινόμενο της αντιγραφής ιδανικού συντρόφου - AllYou.gr

Search

Το φαινόμενο της αντιγραφής ιδανικού συντρόφου

Γιατί κοιτάμε το αγόρι της φίλης μας;

21 Απριλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Είναι φυσιολογικό να έχουμε ένα ενδιαφέρον για τις ζωές των άλλων. Είτε αυτοί είναι φίλοι μας είτε τους έχουμε δει μόνο στην μεγάλη οθόνη. 

Κοινωνικά όντα είμαστε και θα δούμε με ποιον τα έφτιαξε η κολλητή μας, η συνάδελφος ή η Gigi Hadid. Ξέρεις όμως ότι επηρεαζόμαστε σε έναν μεγάλο βαθμό από τις επιλογές που κάνουν οι άλλες γυναίκες;

Μόλις βλέπουμε κάποια ευτυχισμένη, είναι σαν να σκεφτόμαστε "Α, θα παραγγείλω κι εγώ ένα", λες και μιλάμε για παπούτσια ή μπέργκερ και όχι για άντρες και σχέσεις. 

Και εάν δεν μπορούμε να παραγγείλουμε έναν κλώνο του Κυρίου Ιδανικού, ε, τότε θα γλυκοκοιτάξουμε τον σύντροφο της φίλης μας. Οι ειδικοί τα λένε και μην πέσεις να με φας. Και φυσικά δεν είμαστε όλες ίδιες. Αλίμονο. 

Επειδή όμως αυτές οι έρευνες είναι λίγο παγίδα καθώς ο καθένας ερμηνεύει κατά πώς τον βολεύει τα συμπεράσματά τους, εγώ θα κρατήσω το θετικό:

Ναι, να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι. Κυρίως όταν το κάνουν καλύτερα από σένα.

Εάν η κολλητή/αδερφή/συνάδελφος έχει βρει κάποιον σύντροφο με τον οποίο είναι ευτυχισμένη, προσπάθησε να χαρείς για αυτήν. Αυτό περιμένει από εσένα και αυτό θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα. Η ικανότητά σου να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου.

Και να θυμάσαι ότι η καθεμιά βρίσκει τον σύντροφο που της αξίζει. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!