Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί είσαι και παραμένεις single;

Ο υπόκωφος φόβος της δέσμευσης.



Δεν υπάρχει φίλη μου, από τις ελεύθερες, που να μην θέλει να βρει έναν σύντροφο. Το γιατί δεν βρίσκει καμιά τους είναι ένα τεράστιο θέμα με πολλές συνιστώσες.

Pixel

Μία πολύ σημαντική συνιστώσα για μένα είναι ότι μερικές από αυτές τις φίλες μου έχουν έναν μεγάλο φόβο για τη δέσμευση. Εκεί δηλαδή που λένε ότι θέλουν να κάνουν σχέση, είναι οι ίδιες που διώχνουν μακρυά κάθε ενδεχόμενο. 

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

- Γιατί μπορεί να βλέπεις γύρω σου επιφανειακές ή και επίπλαστες σχέσεις και συναισθήματα, και με τον φόβο μήπως κάνεις κι εσύ το ίδιο, ανεβάζεις ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών σου. 

Pixel

- Γιατί μπορεί να έχεις ωριμάσει και αυτό που σε ενδιαφέρει δεν είναι να κάνεις απλά μια σχέση, αλλά μια σωστή σχέση με βάσεις.

Είσαι όμως έτοιμη για δέσμευση ζωής ή αυτό που θα προτιμούσες κατά βάθος είναι να περάσεις για λίγο όμορφα, και ανέμελα, χωρίς όρκους πίστης;

- Γιατί μπορεί να πέρασες δύσκολα παιδικά χρόνια. Η σχέση σου με τη μητέρα σου αλλά και η σχέση των γονιών σου μεταξύ τους σίγουρα σε έχει επηρεάσει. Έτσι εάν οι δικοί σου ήταν και είναι αγαπημένοι, δεν μπορείς να ζήσεις κάτι λιγότερο. Εάν ήταν συνεχώς τσακωμένοι, δεν θέλεις με τίποτα να ζήσεις το ίδιο.

Για να μην τα ρίχνουμε όλα στους άντρες που τους πάτησε το τρένο, αλλά να κοιτάμε και λίγο βαθύτερα μέσα μας. Καλό θα μας κάνει, δεσμευμένες και μη. 
 

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να (ξανα)κερδίσεις την εμπιστοσύνη του…

Και κυρίως πώς να μην την (ξανα)χάσεις!

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Με παστέλ outfit και τσάντα Balmain στην πρεμιέρα της Λένας Δροσάκη

Οι δύο φίλες πόζαραν χαμογελαστές και αγκαλιασμένες

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο