Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 ζευγαροφάσεις που φουντώνει η απιστία

Τσέκαρε σε ποια είσαι τώρα



Εφτά χρόνια φαγούρα; Μόλις έρχεται το νέο μέλος της οικογένειας; Όταν μπαίνεις στην εμμηνόπαυση; Ποια πιστεύεις ότι είναι η χρονική στιγμή που σε κάνει να θέλεις να απιστήσεις; 

Θα υποθέσεις ότι αυτό θα προκύψει (γιατί θα προκύψει, ας μην κρυβόμαστε) μετά από πολλά πολλά χρόνια, όταν πια δεν θα θυμάσαι καν το πρώτο ραντεβού σας. Χμ, ίσως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. 

Η απιστία είναι πιο πιθανή να συμβεί όταν:

1. Κλείνετε έναν χρόνο παντρεμένοι. Με τα ρύζια δηλαδή ακόμα φρέσκα; Πάνω στα μέλια; Στα καλύτερά σας; Δεν το πιστεύω. Κι όμως οι ειδικοί λένε ότι όλα αυτά τα ωραία μετά από έναν χρόνο ξεφουσκώνουν, και έρχονται τα άλλα, τα γνωστά, τα τρίτα πρόσωπα, ντε. 

2. Όταν γίνεσαι μαμά. Και εκείνος μπαμπάς, εννοείται. Καλά, τίποτα δεν εννοείται. Αυτή νομίζω ότι είναι και η πιο δύσκολη φάση στη ζωή ενός ζευγαριού. Εάν τη βγάλεις καθαρή τότε, θα είστε μαζί για πάντα. Πολλοί άντρες όμως την κάνουν την κουτσουκέλα τους αυτή την περίοδο. Αντί να κάτσουν σπίτι να βοηθήσουν, ξέρωγω.

3. Στα 7 χρόνια γάμου. Σου λέει, από τον 5ο χρόνο αρχίζεις και το σκέφτεσαι, αρχίζει και γλυκοκοιτάει άλλες, κάτι παίζει αλλά δεν είναι και επιβεβαιωμένο. Ε, εκεί κάπου στα 7 χρόνια, οι στατιστικές δείχνουν ότι ένας εραστής ή μια ερωμένη (ή και οι δύο μαζί) αποτελούν πραγματικότητα για το ζευγάρι. 

4. Στη μέση ηλικία. Φταίει η ανασφάλεια, φταίει η άδεια φωλιά αφού λογικά τα παιδιά θα έχουν μεγαλώσει και φύγει από το σπίτι, φταίει ότι βαριέστε αφόρητα ο ένας τον άλλον; Τι να σου πω. Πάντως οι μεσήλικες του δίνουν και καταλαβαίνει. 

Εσύ, τι φάση;   

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!