Skip to main content

ΟΜΟΡΦΙΑ

Beauty trends από την αρχαιότητα που αγαπάμε ακόμη

Εμείς δεν ξεχνάμε τίποτα.


Κέλλυ Νόβακ

Η Μόδα κάνει κύκλους. Και όχι μόνο όσον αφορά τα ρούχα που φοράμε, αλλά και τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε ή τα μακιγιάζ που δημιουργούμε.

Ισχύει εκατό τοις εκατό αυτό και η ιστορία το έχει αποδείξει. Μόνο δες τα μακιγιάζ εμπνευσμένα από το ‘90, το ‘80 κτλ., εφαρμόζουμε και τώρα. Πώς χρησιμοποιούμε ρετρό αξεσουάρ για τα μαλλιά μας, ακόμη και σήμερα. Τεχνικές, υλικά και η λίστα συνεχίζεται.

Όσον αφορά τα παρακάτω trends πάντως, αυτά έχουν κάνει… κύκλους πολλές φορές. Τα έχουμε δει να χρησιμοποιούνται από beauty gurus, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Δηλαδή, ναι, η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα, αλλά αυτή η τάση έκανε comeback ξανά, πριν μερικά χρόνια. Το ίδιο και το frenzy που είχαμε πάθει πριν λίγο καιρό με το ροδόνερο.

Έτσι, λειτουργεί όμως ο χώρος και γενικά η ζωή μας. Ενθουσιαζόμαστε με κάτι, μετά το ξεχνάμε, δοκιμάζουμε κάτι άλλο, μετά το ξαναπιάνουμε. Ε, τις παρακάτω τάσεις εμείς θα τις… ξαναπιάσουμε σίγουρα, γιατί ξέρουμε με βεβαιότητα ότι λειτουργούν άψογα στο δέρμα μας!

Αυγά

Το αυγά έχουν υπάρξει σημαντικό συστατικό για την υγιή επιδερμίδα γυναικών και ανδρών, από την αρχαιότητα. Πλέον, πολλές gurus τα χρησιμοποιούν σε diy μάσκες καθώς προσφέρουν σύσφιξη, λάμψη και βαθύ καθαρισμό στην επιδερμίδα. Επίσης, ενυδατώνουν σε βάθος και θρέφουν το δέρμα. Λειτουργούν άψογα σε πρόσωπο και σώμα.

Γάλα

Η Κλεοπάτρα λέγεται ότι είχε το πιο απαλό δέρμα, γιατί έκανε μπάνιο σε γάλα. Και ισχύει αυτό. Το γάλα κάνει το δέρμα σαν βελούδο και αυτό λόγω του γαλακτικού οξέος που περιέχει το οποίο κάνει απολέπιση στο δέρμα. Επίσης, διαθέτει μια πρωτεΐνη η οποία θρέφει το δέρμα.

Ροδόνερο

Το ροδόνερο κάποτε θεωρούνται προϊόν πολυτελείας, πλέον όμως, μπορείς να το βρεις ακόμα και στα σουπερμάρκετ! Φυσικά, μπορείς να φτιάξεις εύκολα και το δικό σου. Στην Αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν το ροδόνερο οι γυναίκες γιατί είχε (και έχει) ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες. «Τσιτώνει» επίσης, τους πόρους και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος.

Κεντρική φωτό: averie woodard / Unsplash

Διαβάστε επίσης

ΟΜΟΡΦΙΑ

Είναι βλαβερό το ημιμόνιμο μανικιούρ;

Βρες εδώ την απάντηση που ζητάς!

ΟΜΟΡΦΙΑ

AHA: Η δική μου εμπειρία ομορφιάς!

Και γιατί παραμένω ακόμα ερωτευμένη με τη δράση τους! 

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει

FASHION TRENDS

Dressed in white: 7 κομμάτια για να εντάξεις το λευκό στην γκαρνταρόμπα σου αυτή την άνοιξη

Κλασικό και αγαπημένο, το λευκό είναι για ακόμη μια σεζόν τάση και φοριέται δίνοντας φως στις εμφανίσεις μας

ASK THE EDITOR

Τι είναι το skin slugging και πώς να το εντάξεις στο skincare routine σου

Σου λύνουμε την απορία, μέσα από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια τάση στο skincare που όλο και εξαπλώνεται