Skip to main content

BEAUTY NEWS

Πανθενόλη: Οι ευεργετικές δράσεις της στην ομορφιά

4 λόγοι που θα σε πείσουν να αρχίσεις να την χρησιμοποιείς.


Κέλλυ Νόβακ

Θα είμαι ειλικρινής. Μέχρι και πρόσφατα δεν γνώριζα και πολλά πράγματα για την πανθενόλη. Ήξερα ότι πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό το οποίο λειτουργεί και σαν βιταμίνη (για την ακρίβεια είναι η αλκοολική μορφή της βιταμίνης Β5), αλλά δεν γνώριζα τα πολλά καλά που μπορεί να προσφέρει στα θέματα ομορφιάς. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να κάνω μια έρευνα, να την δοκιμάσω αλλά και να διαβάσω για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Είναι πολλές αλλά εγώ έχω επικεντρωθεί σε αυτές που πρόκειται να μας κάνουν να δείχνουνμε πιο όμορφες…

#1. Ενυδατική δράση: Η πανθενόλη σαν συστατικό περιέχεται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα, όπως και σε ενυδατικές κρέμες. Αυτό συμβαίνει γιατί προσφέρει πλούσια και βαθιά ενυδάτωση. Τα καλά νέα είναι ότι απορροφάται εύκολα και γρήγορα από το δέρμα, ενώ αναπληρώνει την υγρασία του δέρματος όταν αυτό με τα χρόνια γίνεται πιο ξηρό.

#2. Καταπραϋντική δράση: Λόγω λοιπόν του ότι προσφέρει ενυδάτωση, η πανθενόλη καταπραϋνει άμεσα τυχόν ερεθισμούς στο δέρμα. Μπορείς λοιπόν να την εφαρμόσεις τοπικά ακόμα και σε εγκαύματα από τον ήλιο ενώ προσφέρει άμεση ανακούφιση σε έντονο κνησμό και ξηρότητα στο δέρμα.

#3. Υγιή μαλλιά: Λόγω του ότι βρίσκεται στην «οικογένεια» της βιταμίνης Β, η πανθενόλη αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα για τα μαλλιά. Ενυδατώνει σε βάθος και «κλειδώνει» την υγρασία της τρίχας διατηρώντας την απαλή και λαμπερή. Η τοπική δράση της χαρίζει όγκο στα μαλλιά ενώ παραλλάληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προστατευτικό στην τρίχα όταν έρχεται σε επαφή με υψηλές θερμοκρασίες από το σεσουάρ.

 

#4. Ιδιότητες στο μακιγιάζ: Και εδώ η πανθενόλη κάνει τα θαυμάτά της. Περιλαμβάνεται και σε προϊόντα μακιγιάζ όπως σε μάσκαρες χαρίζοντας όγκο στις βλεφαρίδες ή σε foundations όπου ενυδατώνει και καταπραϋνει το δέρμα λόγω των μαλακτικών της ιδιοτήτων.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Η Monica Bellucci ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού ODDA και εντυπωσιάζει με το νέο της beauty look

Η εκρηκτική ηθοποιός μεταμορφώνεται σε μοντέρνα Ραπουνζέλ, με εντυπωσιακό μήκος στα μαλλιά της και φορώντας δημιουργίες του οίκου Balenciaga

BEAUTY NEWS

Celine Beauté: O οίκος Celine λανσάρει τη δική του συλλογή μακιγιάζ

Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για το επόμενο βήμα του εμβληματικού brand

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;