Skip to main content

BEAUTY NEWS

Τι; Η σαμπάνια κάνει καλό στο δέρμα και τα μαλλιά;

Φύγαμε τώρα για την κοντινότερη κάβα…


Κέλλυ Νόβακ

Και αναρωτιόμουν τόσο καιρό στις γιορτές που έτυχε να πιώ 2-3 φορές σαμπάνια. Γιατί μ’ αρέσει τόσο πολύ; Είναι από τα πιο εύγεστα ποτά η σαμπάνια κι από τα αγαπημένα των γυναικών.

Ε, τώρα θα γίνουν ακόμη περισσότερο, αφού σου πω ότι η σαμπάνια, πέρα από την απόλαυση που μας προσφέρει η κατανάλωσή της, ότι κάνει καλό και στα μαλλιά και το δέρμα μας!

Πρόσφατα, διάβασα κάτι σχετικό κι αποφάσισα να το εξερευνήσω. Υπάρχει λοιπόν, ένα συστατικό στην σαμπάνια που βελτιώνει την υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών!

Η σαμπάνια περιέχει πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες συχνά έχουν χαρακτηριστεί ως μικρο-θρεπτικά συστατικά, και διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τι σημαίνει αυτό; Είναι εξαιρετικές για το δέρμα και τα μαλλιά!

Οι πολυφαινόλες έχουν ένα σωρό υγιεινά οφέλη, μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι βοηθούν στην πέψη. Επίσης, λειτουργούν σαν φυσικός προστάτης του οργανισμού, κατά των UV ακτινοβολιών και παθογόνων. Και φυσικά, πέρα απ’ όλα αυτά κάνουν πολύ καλό και στο δέρμα και τα μαλλιά!

Για την ακρίβεια, η σαμπάνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τονωτική λοσιόν για το δέρμα, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς. Η σαμπάνια αποτοξινώνει το δέρμα με τα αντιοξειδωτικά που έχει και βοηθάει στους δερματικούς αποχρωματισμούς.

Όσοι έχουν λιπαρή επιδερμίδα, η σαμπάνια έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, βοηθώντας στην μείωση της εμφάνισης δερματικών ενοχλήσεων.

Για την χρήση της σαμπάνιας στο τριχωτό ή στην επιδερμίδα σαν τονωτική λοσιόν, βάλε την σαμπάνια στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Έπειτα, με λίγο βαμβάκι, ταμποναριστά εφάρμοσε σε καθαρό πρόσωπο, αλλά και στην ρίζα των μαλλιών.

Και στις δύο περιπτώσεις, ξέπλυνε με νερό.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα

FASHION TRENDS

6 ολόσωμα μαγιό για τις πρώτες βουτιές του 2024

Μοδάτα κοψίματα, χρώματα και patterns στην απόλυτη «στολή» του καλοκαιριού

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου