Skip to main content

BEAUTY NEWS

3 σταρ που λένε «ναι» στα φυσικά τους μαλλιά

Natural hair, don’t care.


Κέλλυ Νόβακ

Νομίζω ότι διανύουμε μια μεταβατική περίοδο στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς. Το γυναικείο φύλο έχει αρχίσει να υποστηρίζει άλλα δεδομένα, όσον αφορά τους δύο αυτούς τομείς.

Το να είσαι «αληθινή» είναι «μόδα» πλέον και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Ο λόγος είναι απλός και ξεκάθαρος: η πραγματική μας ομορφιά είναι αυτή που πρωταγωνιστεί και πρέπει να πρωταγωνιστεί πλέον στις εμφανίσεις μας.

Μια νέα γενιά πραγμάτων λοιπόν, ξεκινάει με το γυναικείο σώμα και τα standards των αναλογιών να γίνονται πιο «θολά» και το…. «φυσιολογικό» να μην θεωρείται μόνο μια γυναίκα που ζυγίζει 50 κιλά. Το τι είναι «φυσιολογικό» πλέον το ορίζουμε εμείς, με το πόσο ελεύθερο αφήνουμε τον εαυτό μας και πόσο επιτρέπουμε να δείχνουμε στον κόσμο το φυσικό μας πρόσωπο.

Πολλές μαύρες celebrities λοιπόν, είναι μεγάλες υποστηρίκτριες αυτής της φιλοσοφίας. Με τα στερεότυπα και τον ρατσισμό που δέχονται οι Αφροαμερικανίδες για το χρώμα του δέρματός τους αρχικά, αλλά και για τις ίδιες τους τις εμφανίσεις, επώνυμες γυναίκες επιλέγουν να κάνουν «δήλωση» μέσα από τα beauty looks τους. Τι κάνουν λοιπόν;

Πολύ απλά, αφήνουν… ελεύθερα τα μαλλιά τους! Τα φυσικά μαλλιά των μαύρων γυναικών θεωρούνται μέχρι και σήμερα ταμπού, ενώ σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, οι γυναίκες αυτές, στον εργασιακό χώρο δεν επιτρέπεται να αφήνουν τα φυσικά τους μαλλιά ελεύθερα (πρέπει να φοράνε περούκες ή να τα πιάνουν όλα πάνω).

Οι παρακάτω 3 Αφροαμερικανίδες σταρ λοιπόν, σπάνε τους κανόνες και αποφασίζουν να περάσουν το μήνυμα, ότι η ομορφιά υπάρχει παντού. Στα ίσια ξανθά μαλλιά, στα άφρο, στα σγουρά κ.ο.κ. Δεν θα έπρεπε σε καμία γυναίκα ν’ απαγορεύεται να αφήσει ελεύθερα τα φυσικά της μαλλιά και αυτές τις γυναίκες δεν τις σταματάει τίποτα και κανένας.

Και γιατί να πρέπει; Σε ελεύθερη κοινωνία ζούμε, δεν ζούμε;

Lupita Nyong’o

https://www.instagram.com/p/BnIEE4Ng5-P/?taken-by=lupitanyongo

Πέρα από το γεγονός ότι είναι fashion icon, η ηθοποιός εμπνέει και με τα beauty looks της. Σε συνέντευξή της είχε πει: «Τα μαλλιά μου είναι κάτι που από την ιστορία, σνομπάρονται. Ποιος είπε ότι δεν μπορώ να πάρω μια δουλειά γιατί τα μαλλιά μου είναι έτσι; Τα φυσικά, ατίθασα, αφρικανικά μαλλιά παρουσιάζονται συχνά ως απολίτιστα και άγρια».

Yara Shahidi

https://www.instagram.com/p/Bn2bo8eH2F9/?taken-by=yarashahidi

Η γνωστή, νεαρή ηθοποιός λατρεύει τα φυσικά της μαλλιά και τα αφήνει ελεύθερα συνέχεια! Ακόμη και στο κόκκινο χαλί! Η ακτιβίστρια και φοιτήτρια του Harvard συνέχεια παλεύει για την ισότητα στα δύο φύλα αλλά και στις εθνικότητες και περήφανα αφήνει τα φυσικά της μαλλιά να… κλέψουν την παράσταση στις εμφανίσεις της.

Solange Knowles

https://www.instagram.com/p/BhwrjM_Fi2w/?taken-by=saintrecords

“Don’t Touch My Hair” είναι ο τίτλος τραγουδιού της καλλιτέχνιδας η οποία μέσα απ’ αυτό το track μιλάει εμμέσως πλην σαφώς για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα μαλλιά στην ζωή μια Αφρικανής γυναίκας. Η Solange πολύ συχνά εμφανίζεται σε εκδηλώσεις, βιντεοκλίπ κτλ. με τα φυσικά της μαλλιά, τα οποία είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και τα τραγούδια της!

Κεντρική φωτό: Instagram @saintrecords

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

NEOSTRATA: Tο brand συνώνυμο της ομορφιάς παρουσιάστηκε με μία μοναδική εκδήλωση

Με καλεσμένους γνωστούς celebrities & skinfluencers, η NEOSTRATA μας αποκάλυψε τον πιο καινοτόμο κόσμο της ομορφιάς

BEAUTY NEWS

Η Gigi Hadid λάνσαρε το πιο ρομαντικό μανικιούρ στο Met Gala 2024

Όλα παίζονται στις λεπτομέρειες.

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός