Skip to main content

BEAUTY NEWS

Trend alert! Το headscarf επιστρέφει

'Ενα αξεσουάρ μαλλιών με jet setter παρελθόν και cool μέλλον


Ζωή Γκόρου

Aς πάρουμε την άκρη του headscarf από την αρχή. Το κομμάτι ύφασμα που φοριέται στο κεφάλι και δένει κομψά στο πηγούνι είναι μια ιστορία που ξεκινά περίπου τη δεκαετία του πενήντα. Οχι, δεν υπήρξε αξεσουάρ επιτηδευμένης σεμνοτυφίας αλλά σύμβολο lifestyle. Είναι άλλωστε η εποχή μετά το σκοτάδι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η αναπτυσσόμενη βιοηχανία αυτοκινήτων πουλά μια ηλιόλουστη θέση σε ένα fun, υπέρκομψο κάμπριο αυτοκίνητο. Η δουλειά του headscarf ήταν να προστατεύει την περίτεχνη και με άφθονους τόνους λακ κόμη των κυριών από τον αδίστακτο αέρα του γρήγορου αυτοκινήτου.

Pixel

grace.jpg

Η εικόνα που είδαμε στην 7η τέχνη ήταν η εξής: Οι γυναίκα βρίσκεται στο τιμόνι. Παρκάρει στην άκρη το σπορ αμάξι της, μπαίνει με μπλαζέ βλέμμα σε ένα εσωτερικό χώρο και το αφαιρεί λύνοντας κομψά τις δύο άκρες. Το όλο θέμα είχε μια ιεροτελεστία και μια δυναμική.

Η πρώτη που λάνσαρε το στυλ ήταν η Audrey Hepburn στην ταινία Πρωϊνό στο Τίφανυς" ενσαρκώνοντας την αδάμαστη ύπραξη Holly Golightly. Το φόρεσαν κι άλλες όπως η Grace Kelly που αγαπούσε τις βόλτες με τα αυτοκίνητα και φυσικά η Jackie O' που το έκανε φετίχ στις εν πλω βόλτες της στη Μύκονο και το Capri.

Pixel

audrey.png

Επιστρέφει στις οθόνες απ' όπου ξεκίνησε στα 90's επι της κεφαλής της Sarah Jessica Parker που στη σειρά Sex and The City φορά το headscurf στις casual βόλτες της στο Μανχάταν, σε πρωϊνές συναντήσεις με τις φίλες της και σε bad hair days. Aκόμα, το επιλέγουν οι σχεδιαστές της εποχής ως αξεσουάρ για ένα πιο φολκλόρ στυλ νησιού.

carrie.jpg

christy.jpg

Η Christi Turlighton σε φωτογράφιση

Aυτή τη σεζόν επιστρέφει ξανά ως hair item. Το είδαμε στην πασαρέλα του οίκου Chanel Resort 2020 να φοριέται όπως το φορούσε η Jackie O' και όχι πια ως φουλάρι περιμετρικά από το κεφάλι ή σαν κορδέλα στα μαλλιά. Το χαζέψαμε στους δρόμους σε πολλά steet style look. Aναμένουμε λοιπόν να δούμε εάν θα έχει μια κομψή συνέχεια.

chanelheadscarf.jpg

Chanel Resort 2019

bandana.jpg

Η 2019 εκδοχή του street style

photo via Soren Jepsen

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Η Jessica Biel ανανεώνει το στυλ της και γίνεται ξανθιά

Είναι η πλατίνα το νέο hot trend;

BEAUTY NEWS

Η Bobbi Brown συνεργάζεται με την Kerri Rosenthal και μας θυμίζει ότι η ομορφιά είναι αγάπη

Η limited edition συλλογή Bobbi Brown x Kerri Rosenthal έρχεται σε μία πολύχρωμη συσκευασία, εμπνευσμένη από την ξεχωριστή και παιχνιδιάρικη αισθητική της Kerri Rosenthal και σας προσκαλεί να εκφράσετε την αγάπη σας για την ομορφιά

BEAUTY NEWS

Η Pamela Anderson στην πρώτη της εμφάνιση με μακιγιάζ εδώ και καιρό είπε «ναι» σε ένα από τα κορυφαία trends της περιόδου

Δείτε την πρώτη εμφάνιση της ηθοποιού στο Met Gala, όπου έκλεψε τις εντυπώσεις με το healthy glow της

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρία Σολωμού: Η φωτογραφία με τον κούκλο γιο της

«Όσο μεγαλώνουν, τόσο μας λείπουν»

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Η τέχνη της ζωής ή πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου σύμφωνα με το ζώδιό σου

Οι πιο αποτελεσματικές συνήθειες ή πράξεις αυτοφροντίδας σύμφωνα με το ζώδιό σου

CELEBS

Νίκος Συρίγος για τη θέση της Ελλάδας στη Eurovision:  «Νιώθω ότι πατώσαμε»

«Ήταν πάρα πολύ μεγάλες οι προσδοκίες μου από αυτό το κορίτσι»