Skip to main content

BEAUTY NEWS

Έχεις πιτυρίδα; Βρες τα 10 καλύτερα σαμπουάν για υγιή μαλλιά που ακτινοβολούν!

Έχε το κεφάλι σου ήσυχο με τις πιο επαναστατικές  καταπραϋντικές συνθέσεις.



 Η πιτυρίδα είναι απίστευτα συχνή αλλά, ευτυχώς, είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί. Για να αντιμετωπίσεις το ξεφλούδισμα στο τριχωτό της κεφαλής σου, θα πρέπει να βρεις τα κατάλληλα όπλα. Και ευτυχώς υπάρχουν πολλά! Ένα καλό σαμπουάν για πιτυρίδα αναπτύσσει ειδικά συστατικά και παρέχει την ανακούφιση αλλά και την εμφάνιση που τόσο χρειάζεσαι. Αν και η πιτυρίδα συνήθως συγχέεται με το ξηρό τριχωτό της κεφαλής, οι δύο καταστάσεις είναι αρκετά διαφορετικές. «Η πιτυρίδα είναι το αποτέλεσμα της αυξημένης παραγωγής ελαίου και της υπερανάπτυξης μαγιάς στο τριχωτό της κεφαλής», αναφέρουν κορυφαίοι γιατροί και δερματολόγοι . Κατά συνέπεια, είναι λογικό ότι η πιτυρίδα τείνει να αναπτύσσεται σε άτομα με λιπαρό τριχωτό της κεφαλής και όχι τόσο σε ξηρό.

Η πιτυρίδα περιορίζεται στο τριχωτό της κεφαλής και συνήθως εμφανίζεται ως λευκά λέπια ή πλάκες ή νιφάδες, αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Η τελευταία μπορεί να επηρεάσει άλλες σμηγματορροϊκές περιοχές όπως το πρόσωπο, το στήθος και την πλάτη και εκδηλώνεται ως κίτρινα, λιπαρά λέπια σε συνδυασμό με ερυθρότητα, κνησμό και ερεθισμό. μερικοί παράγοντες δημιουργίας τα προϊόντα styling, το στρες, το σπάνιο (ή πολύ) λούσιμο, η υπερπαραγωγή ιδρώτα και η καθημερινότητα σε υγρό και ζεστό περιβάλλον. 

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε πλήρως τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να τη διαχειριστούμε, όπως με σαμπουάν χωρίς συνταγή, εκτός από τα τοπικά κορτικοστεροειδή που μπορεί να σου συνταγογραφήσει ο γιατρός σου. Έχοντας τη γνώση αλλά και μερικά από τα καλύτερα σαμπουάν για αντιμετώπιση, η υγεία των μαλλιών σου είναι στο χέρι σου! 

Kerastase Bain Crème Anti-Pelliculaire - Symbiose

Kρεμώδης, ανάλαφρη σύνθεση περιποίησης που απομακρύνει την πιτυρίδα και τις νιφάδες, ενώ ενυδατώνει και καταπραΰνει το ξηρό τριχωτό. Το τριχωτό καθαρίζεται σε βάθος. Τα μαλλιά ενυδατώνονται, μαλακώνουν και ανασηκώνονται στη ρίζα. Απολεπίζει άμεσα και αφαιρεί την ορατή πιτυρίδα και τις νιφάδες στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς να αποδυναμώνει την τρίχα. 

Kerastase Bain Pureté Anti-Pelliculaire - Symbiose

Ανάλαφρη σύνθεση περιποίησης για την απομάκρυνση της πιτυρίδα και των νιφάδων. Αποτρέπει τη συσσώρευση λιπαρότητας. ενώ παράλληλα το τριχωτό καθαρίζει σε βάθος. Τα μαλλιά ενυδατώνονται και είναι ελαστικά, χωρίς να βαραίνουν. Απολεπίζει άμεσα και απομακρύνει την ορατή πιτυρίδα και τις νιφάδες στο τριχωτό χωρίς να αποδυναμώνει την τρίχα. 

Loreal Professionnel - Scalp Advanced Anti-Dandruff Dermo-Clarifier Shampoo 

Ένα ειδικά σχεδιασμένο σαμπουάν για το τριχωτό με πιτυρίδα. Αυτή η ανάλαφρη κρεμώδης σύνθεση καθαρίζει απαλά απομακρύνοντας αποτελεσματικά την ξηρή και λιπαρή πιτυρίδα, ενώ ταυτόχρονα καταπραΰνει το τριχωτό. Μειώνει τις ορατές νιφάδες, από την πρώτη χρήση.

 

System Professional Derma Purify Shampoo

Το Derma Purify Shampoo της System Professional καθαρίζει απαλά τα μαλλιά και τα προστατεύει από την πιτυρίδα. Το ευρύ φάσμα των ενεργών συστατικών των προϊόντων Purify της System Professional είναι σε θέση να καταπολεμήσει όλες τις γνωστές αιτίες που προκαλούν πιτυρίδα πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα αντιπιτυριδικά που περιέχουν μεμονωμένες δραστικές ουσίες. Καταπολεμά τον μύκητα που προκαλεί την πιτυρίδα, είναι κατάλληλο για μέτρια έως επίμονη πιτυρίδα και τριχωτό με τάση λιπαρότητας, καθαρίζει και δημιουργεί τη βάση για ένα υγιές και ισορροπημένο μικροπεριβάλλον απομακρύνοντας το σμήγμα.

 

 

Wella Professionals Invigo Balance Clean Scalp Shampoo 

Καταπραϋντικό σαμπουάν που καταπολεμά την πιτυρίδα και αφαιρεί τις ορατές νιφάδες από το τριχωτό της κεφαλής, χαρίζοντας στα μαλλιά αίσθηση καθαριότητας, ενυδάτωσης και ανακούφισης.

Vichy Dercos 

Αντιπιτυριδικό σαμπουάν που βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του μικροβιώματος και απομακρύνει την πιτυρίδα. Ένα σαμπουάν που δρα κατά της πιτυρίδας με μια σύνθεση για βαθύ καθαρισμό για κανονικά έως λιπαρά μαλλιά. Δρα από την πρώτη εφαρμογή ενώ έχει δράση 6 εβδομάδων κατά της επανεμφάνισης της πιτυρίδας για έλεγχο και άνεση μεγάλης διάρκειας.

Lorvenn Anti Dandruff & Calming Shampoo 

Εξειδικευμένη σύνθεση με βασικό συστατικό το Zinc Pyrithion FPS που καταπολεμά την πιτυρίδα και μειώνει τον κνησμό. Ενισχυμένη με τον δραστικό καταπραϋντικό παράγοντα, SymCalmin δρα συνεργιστικά στην μείωση του κνησμού και των ερεθισμών, με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Σε συνδυασμό με απαλούς καθαριστικούς παράγοντες και ενυδατικά συστατικά, όπως Αλλαντοΐνη, Πανθενόλη και Γλυκερίνη καθαρίζει απαλά, με αποτέλεσμα το τριχωτό της κεφαλής να εξυγιαίνεται και τα μαλλιά να διατηρούν τη φυσική τους υγρασία, ενώ παράλληλα γίνονται ανάλαφρα και ευκολοχτένιστα.

Apivita Σαμπουάν κατά της Λιπαρής Πιτυρίδας

Με 89% συστατικά φυσικής προέλευσης, καταπολεμά την λιπαρή πιτυρίδα, καταπραΰνει το αίσθημα κνησμού και ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος του τριχωτού. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πιτυρίδα και τα αίτιά της, με σαλικυλικό οξύ φυσικής προέλευσης και εκχύλισμα πρόπολης, ρυθμίζει την υπερέκκριση σμήγματος και καταπραΰνει το αίσθημα κνησμού, με δραστικό από σέλερι καθώς και εκχυλίσματα θυμαριού και λεβάντας. Καθαρίζει απαλά με απόλυτο σεβασμό στη φυσιολογία της χλωρίδας του τριχωτού με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και σαπωνάρια. Διατηρεί τη φυσική υγρασία των μαλλιών, αφήνοντας τα απαλά και υγιή.

Korres Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας Δάφνη & Echinacea 

Εξειδικευμένο σαμπουάν με εκχυλίσματα από Δάφνη και Echinacea, που φροντίζουν την υγεία του τριχωτού προστατεύοντας από την πιτυρίδα.

Schwarzkopf Professional BC Scalp Genesis Soothing Shampoo

To BC Scalp Genesis είναι το πρώτο ολιστικό σύστημα αποτοξίνωσης τριχωτού από την Schwarzkopf Professional που εξισορροπεί άμεσα το τριχωτό και διασφαλίζει την πηγή της μελλοντικής ποιότητας των μαλλιών. Με πατενταρισμένο Σύμπλεγμα StemCode™ και Βιταμίνες, το BC Scalp Genesis είναι ένα σύστημα που καταπολεμά το στρες και έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει και να δρα με ακρίβεια, ενάντια στην έλλειψη ισορροπίας στο τριχωτό, αποτοξινώνοντας παράλληλα βαθιά και προστατεύοντας τα βλαστοκύτταρα και το μεταβολισμό του βολβού.



 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο

Ανανεώστε τη συναισθηματική σας σχέση και δώστε της καινούρια ερεθίσματα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Έναν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα δίσκο του Johnny Cash θα δούμε σύντομα στα δισκοπωλεία – Ακούστε το κομμάτι “Well Alright”

Τα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος demos του Cash παίρνουν νέα ζωή για τις ανάγκες του δίσκου με τη βοήθεια των Marty Stuart, Dave Roe, Pete Abbott και Dan Auerbach των Black Keys

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη