Skip to main content

BEAUTY NEWS

40+: Η ιδανική beauty routine για σένα!

Αποκάλυψε την πιο όμορφη εκδοχή σου με μια beauty routine φτιαγμένη στα μέτρα σου! 



Οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες δεν έλεγε το διάσημο άσμα κάποτε; Τώρα μπορούμε να πούμε με το χέρι στη φωτιά πως τα 40 είναι τα νέα 30! Ειδικά αν μεταχειρίζεστε το δέρμα σας με αγάπη και ευγένεια τις προηγούμενες δύο δεκαετίες της ζωής σας! Αλλά όσο κι αν προσπαθούμε όλοι να δείχνουμε νεότεροι, τα 40 μπορούν να φέρουν πραγματικά τις δικές τους ευλογίες ομορφιάς. Η ακμή υποχωρεί για τους περισσότερους, όπως και τα προβλήματα κηλίδων που προωθούνται από ορμόνες τα προηγούμενα χρόνια. Οι μεγαλύτερες ανησυχίες σας είναι πιθανώς η ξηρότητα, η θαμπάδα και οι αυξανόμενες γραμμές. Ευτυχώς, αυτή η φάση τείνει να προσφέρει περισσότερο χρόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας σας καθώς η καριέρα αλλά και το μεγάλωμα των παιδιών έχουν πια εδραιωθεί! Όσο για το τι να κάνουμε για να προσφέρουμε στον εαυτό μας το καλύτερο που μπορούμε; Οι επιλογές είναι πολλές….

Κάντε απολέπιση πιο συχνά.

Στα 30 σας, ο εγγενής μηχανισμός του δέρματός σας, όπως ο φυσικός ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων και η παραγωγή κολλαγόνου  άρχισαν να μειώνονται. Και στα 40, αρχίζουν πραγματικά να φαίνονται τα αποτελέσματα. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος απομακρύνονται πιο αργά και η συσσώρευση μπορεί να συμβάλει στην ξηρότητα και τον θαμπό τόνο και ακόμη και να τονίσει τα υπάρχοντα σημεία και τις ρυτίδες. Γύρω στα 40 είναι μια καλή ηλικία να κάνετε κολλητή σας την απολέπιση. Το δέρμα είναι πιο ξηρό τώρα, ο φραγμός του έχει εξαντληθεί και τα ήπια scrub τείνουν να δίνουν περισσότερο έλεγχο από τα πιο σκληρά ή τα χημικά.

Seventeen Smooth & Refine Exfoliating Toner 

Εμπλουτισμένο με 5% ΑΗΑ (Γλυκολικό & Γαλακτικό Οξύ), το Smooth & Refine Exfoliating Toner αποδεδειγμένα βελτιώνει το χρωματικό τόνο επανορθώνοντας τις δυσχρωμίες (κηλίδες από τον ήλιο, πανάδες, κλπ.) και απαλύνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες έκφρασης συμβάλλοντας στην ορατή βελτίωση της συνολικής όψης της επιδερμίδας.

 Προσθέστε έναν ορό ενυδάτωσης.

Τα μόρια που παγιδεύουν την υγρασία στο δέρμα σας, όπως το υαλουρονικό οξύ, αρχίζουν να μειώνονται στη δεκαετία των '40. Συνέπεια αυτού να προκαλείται αφυδάτωση, ενώ παράλληλα παρατηρείται και απώλεια όγκου.  Για να βοηθήσετε να γεμίσετε και να ενυδατωθείτε, αρχίστε να αντικαθιστάτε ό,τι έχει χαθεί με έναν ορό υαλουρονικού οξέος. 

Frezyderm Revitalizing serum 

Ορός με αντιγηραντική και αναζωογονητική δράση. Απλώστε λίγες σταγόνες στο πρόσωπο και το λαιμό και νιώστε την επιδερμίδα σας αμέσως πιο απαλή και λεία, ενώ παράλληλα τα ενεργά συστατικά του θα οξυγονώσουν τα κύτταρα του δέρματος, θα αυξήσουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας, θα μειώσουν τις ρυτίδες και θα ενισχύσουν τα αποτελέσματα της κρέμας ημέρας ή νύχτας. Είναι το “άγγιγμα” που χρειάζεται η επιδερμίδα για να αποκτήσει ξανά τη χαμένη ζωντάνια της.

 Προτιμήστε πλουσιότερα αντιοξειδωτικά στα αντηλιακά.

Στα 40 το δέρμα έχει απόλυτη ανάγκη από αντιοξειδωτικά και αντηλιακό για να προστατεύσετε το κολλαγόνο και να αποτρέψετε τη βλαβερή ακτινοβολία. Προτιμήστε πιο παχύρρευστες, κρεμώδεις συνθέσεις με πρόσθετα ενυδατικά και αντιγηραντικά συστατικά.

Vichy Capital Soleil Αντηλιακό κατά των ρυτίδων 3 σε 1  

Εμπλουτισμένο με μαύρο τσάι για να καταπολεμήσει τα σημάδια γήρανσης και να βελτιώσει την λάμψη. Η σύνθεση περιέχει Camu Camu, πλούσιο σε βιταμίνη C, για αντιοξειδωτική δράση και προστασία ενάντια στους εξωτερικούς παράγοντες. Σε μια υφή που απορροφάται άμεσα και χαρίζει ματ αποτέλεσμα.

 Βρείτε την κατάλληλη κρέμα ματιών.

Πολλές γυναίκες στα 40 τους βρίσκουν ότι τα άνω βλέφαρά τους είναι πολύ πιο χαλαρά από ό,τι ήταν παλιά. Το παρατηρούν περισσότερο όταν εφαρμόζουν σκιά ματιών καθώς υπάρχει ξαφνικά λιγότερος χώρος για να δουλέψουν, καθώς το δέρμα ακριβώς κάτω από τα φρύδια αρχίζει να πέφτει προς τα κάτω. Επενδύστε σε μια κρέμα ματιών με ρετινόλη ή ρετιναλδεΰδη. Και τα δύο μπορούν επίσης να βοηθήσουν και στο πόδι της χήνας. 

L’oreal Revitalift Laser Αντιγηραντική Κρέμα Ματιών

Εμπλουτισμένη με προ-ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ και παράγωγο βιταμίνης C. Η προ-ρετινόλη συμβάλλει στη λείανση των ρυτίδων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει εντατικά και αναπληρώνει τον όγκο της επιδερμίδας. Το παράγωγο Βιταμίνης C συμβάλλει στην ενίσχυση της λάμψης της επιδερμίδας και στην ορατή διόρθωση του ανομοιόμορφου χρωματικού τόνου. Αυτή η κρέμα προσφέρει άμεση αίσθηση αναζωογόνησης και λείανσης χάρη στο δροσιστικό μεταλλικό καμπυλωτό απλικατέρ. Τα αποτελέσματα είναι ορατά και κλινικά αποδεδειγμένα: Άμεσα, η περιοχή των ματιών είναι πιο λεία και λαμπερή. Οι σακούλες είναι λιγότερο ορατές. Σε 3 εβδομάδες, οι ρυτίδες μειώνονται σημαντικά κατά 17%. Σε 4 εβδομάδες, η περιοχή των ματιών είναι εμφανώς πιο συσφιγμένη, τονωμένη και ανορθωμένη.                                                                  

 Εφαρμόστε μια κρέμα νύχτας ή μια μάσκα πριν τον ύπνο.

Καταπραΰνετε το δέρμα και ενυδατώνετε ακόμα και στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς. Προσθέστε οπωσδήποτε σε αυτή μια κρέμα νύχτας ή μάσκα γεμάτη με ενυδατικά που δεσμεύουν την υγρασία φυσικά έλαια, αντιοξειδωτικά και θεραπευτικά ceramides.

Dream Glow Night Mask 

Με ελαφριά τζελ υφή, η DreamGlow Night Mask προσφέρει μοναδική δράση 3 σε 1 ενυδατώνοντας, εξομαλύνοντας τις λεπτές γραμμές και βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η ειδικά μελετημένη σύνθεσή της στοχεύει στην αποκατάσταση και ενίσχυση της λειτουργίας του δερματικού φραγμού μειώνοντας τους ερεθισμούς και αναπληρώνοντας τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας. 

Χρησιμοποιήστε κολλαγόνο.

Επεκτείνετε το αντιγηραντικό σας οπλοστάσιο ώστε να περιλαμβάνει όχι μόνο ρετινοειδή και πεπτίδια αλλά και αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα. Πολλές γυναίκες που παλεύουν με το ξηρό δέρμα δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ρετινοειδή όσο συχνά θα μπορούσαν,  ωστόσο χρειάζονται την ενίσχυση του κολλαγόνου τώρα περισσότερο από ποτέ.  H αντιγήρανση είναι ένα ομαδικό άθλημα και είναι απαραίτητα όλα αυτά τα συστατικά για να λειτουργούν καλύτερα μαζί. Εφαρμόστε δύο φορές την ημέρα έναν ορό με αυξητικούς παράγοντες ή βλαστοκύτταρα,και τη νύχτα, χρησιμοποιήστε ένα ρετινοειδές όσο συχνά το ανέχεται το δέρμα. Θα βοηθήσουν επίσης να καθαρίσετε οποιαδήποτε ορμονική ακμή που σας ταλαιπωρεί. 

La Roche PosayHyalu B5 Care 

Η νέα κρέμα Hyalu B5 Care 40ml καταπολεμά τις ρυτίδες, την έλλειψη όγκου και ελαστικότητας. Μοναδική σύνθεση με 2 τύπους καθαρού Υαλουρονικού Οξέος και Βιταμίνη Β5. Γεμίζει την επιδερμίδα και επανορθώνει τον ενυδατικό φραγμό του δέρματος.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο

Ανανεώστε τη συναισθηματική σας σχέση και δώστε της καινούρια ερεθίσματα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Έναν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα δίσκο του Johnny Cash θα δούμε σύντομα στα δισκοπωλεία – Ακούστε το κομμάτι “Well Alright”

Τα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος demos του Cash παίρνουν νέα ζωή για τις ανάγκες του δίσκου με τη βοήθεια των Marty Stuart, Dave Roe, Pete Abbott και Dan Auerbach των Black Keys

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη