Skip to main content

BEAUTY NEWS

Ectoin: Το απόλυτο beauty συστατικό που απογειώνει το skincare!

Μετά τα Ceramides, τα exosomes, τα ρετινοειδή τώρα και η εκτοϊνη στην υπηρεσία της ομορφιάς! 



Κάθε λίγα χρόνια, ένα συστατικό περιποίησης δέρματος για το οποίο έχετε ακούσει ελάχιστα έως καθόλου γίνεται το συστατικό «It», αυτό που ξαφνικά φαίνεται απαραίτητο σε κάθε ρουτίνα περιποίησης δέρματος. Τα τελευταία χρόνια, το υαλουρονικό οξύ και η νιασιναμίδη έγιναν ευρύτερα γνωστά και πρόσθεσαν ένα λαμπρό μέλλον στην ομορφιά μας.  Το πιο πρόσφατο που αναδύθηκε από την αφάνεια είναι η ectoin. Δεν μπορούσαμε να μην παρατηρήσουμε πόση ποσότητα εκτοΐνης έχει διαφημιστεί τον τελευταίο καιρό ως το απαραίτητο ενεργό συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Αν και αιωρείται στη συνείδηση ​​της κοινότητας της χημείας εδώ και δεκαετίες, πολλές μάρκες ομορφιάς μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησαν φόρμουλες που με περηφάνια αναδεικνύουν την παρουσία της. Γιατί λοιπόν αυτός ο φαινομενικά ξαφνικός χαμός για αυτήν; 

Τι είναι η εκτοΐνη;

Εάν θεωρείτε ότι είστε γνώστης των συστατικών στον χώρο της ομορφιάς, σίγουρα έχετε εξοικειωθεί με τα αμινοξέα σε κάποιο βαθμό. Τα αγαπημένα  πεπτίδια , για παράδειγμα, είναι μικρές αλυσίδες αμινοξέων. H Ectoin, που ανακαλύφθηκε το 1985, εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. Είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται μέσα σε διάφορους τύπους βακτηρίων και είναι πραγματικά πολύ καλό.

Συγκεκριμένα, είναι ένας εξτρεμολύτης, ο οποίος εξάγεται από ακραίους μικροοργανισμούς. Αυτοί συμβάλλουν στην προστασία της κυτταρικής ακεραιότητας σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Η εκτοΐνη είναι ένα σχετικά μικρό μόριο που συνδέεται εύκολα με τα μόρια του νερού για να δημιουργήσει σύμπλοκα που  περιβάλλουν στη συνέχεια κύτταρα, ένζυμα, πρωτεΐνες και άλλα βιομόρια σχηματίζοντας προστατευτικά, θρεπτικά και σταθεροποιητικά κελύφη ενυδάτωσης γύρω τους. Ως αποτέλεσμα, η εκτοΐνη είναι σε θέση να προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από χημικές και φυσικές βλάβες, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή των κυττάρων.

Ποια είναι τα οφέλη της ectoin στην περιποίηση του δέρματος;

Η Ectoin είναι ένα multitasker. Δεν τα κάνει μόνο όλα, αλλά τα κάνει όλα καλά . Η ικανότητα του Ectoin είναι η προστασία. Λειτουργεί για να παρέχει μια προστατευτική ασπίδα για το δέρμα, προστατεύοντας από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, προσφέρει επίσης προστασία από το μπλε φως και τη ρύπανση. Παρέχει προστασία από τις ακτίνες UVA/UVB και το ορατό φως σε κυτταρικό επίπεδο και βελτιώνει τις βλάβες του δέρματος. Εκτός από το ότι είναι ένας μίνι (αλλά ισχυρός) σωματοφύλακας για το δέρμα σας, η εκτοΐνη έχει συσχετιστεί με τη βελτίωση του δερματικού φραγμού, τη μείωση της διαδερμικής απώλειας νερού και την καλύτερη ελαστικότητα του δέρματος. Είναι εξαιρετικό για την εξομάλυνση του τραχιού και φολιδωτού δέρματος και μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή. Λειτουργεί επίσης για τις γραμμές και τις ρυτίδες [παρέχοντας] μακροχρόνια ενυδάτωση. Όπως είπαμε, τα κάνει όλα. 

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να ενσωματώσετε την εκτοΐνη στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας;

Η Ectoin μπορεί να λειτουργήσει καλά με άλλα ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ ή η γλυκερίνη και συστατικά που ενισχύουν τον φραγμό, όπως τα ceramides. Ταυτόχρονα, βοηθά επίσης στην ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων παρενεργειών άλλων, πιο σκληρών συστατικών. Λειτουργεί εξαιρετικά όταν συνδυάζεται με συστατικά που προκαλούν φλεγμονή ή ερυθρότητα όπως το AHA, το BHA και τα ρετινοειδή, για να μετριαστούν οι παρενέργειές τους.

Όσο για το πώς να το εντάξετε στη ρουτίνα σας, προτιμήστε τρόπους με βάση το νερό και τα γαλακτώματα, όπως οροί και οι ενυδατικές κρέμες.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της