Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σου περίσσεψε ψωμί;

Μην το πετάξεις! Φτιάξε κρουτόν.


Γεωργία Κοντού

Δώσε μία δεύτερη ευκαιρία στο μπαγιάτικο ψωμί: Μετέτρεψέ το σε πεντανόστιμα κρουτόν. Η όλη διαδικασία δεν θα σου πάρει πάνω από μερικά λεπτά:

1. Αφαιρείς την κόρα από το ψωμί και μετά το κόβεις με το χέρι ή το μαχαίρι σε μπουκίτσες παρόμοιου μεγέθους.

2. Το ραντίζεις με λάδι. Πασπαλίζεις με ρίγανη και αλάτι.

3. Το ψήνεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 250 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου για 5 λεπτά.

Τα κρουτόν διατηρούνται για πολλές ημέρες στο ψυγείο. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες σαλάτες ή, τον χειμώνα, σε οποιαδήποτε σούπα θέλεις να κάνεις πιο γευστική και χορταστική.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του