Τι πρέπει να προσέχεις όταν χρησιμοποιείς silver σαμπουάν - AllYou.gr

Search

Τι πρέπει να προσέχεις όταν χρησιμοποιείς silver σαμπουάν

Βάλε τέλος μια και καλή στην «κιτρινίλα» των μαλλιών σου.

10 Οκτωβρίου 2016

Από την στιγμή που αποφάσισες να βάψεις ξανθά τα μαλλιά σου, ακόμα και αν έχεις μόνο ξανθιές ανταύγειες, θα έπρεπε να ξέρεις ότι αυτή η απόχρωση απαιτεί προσοχή, σχεδόν καθημερινά. Mέσα στην ρουτίνα που απαιτούν τα ξανθά σου μαλλιά είναι και αυτό το silver  σαμπουάν. Τι πετυχαίνεις με την χρήση του; Ένα πιο ψυχρό αποτέλεσμα στο χρώμα των μαλλιών σου. Με τον τρόπο αυτό βάζεις ένα τέλος στην… κιτρινίλα. Και επειδή το σαμπουάν αυτό, δεν είναι σαν όλα τα άλλα (αρχικά έχει μωβ χρώμα) πρέπει να προσέχεις ένα-δυό πραγματάκια όταν το χρησιμοποιείς:

#1. Αρχικά, κάνε έρευνα αγοράς. Βρες ένα σαμπουάν καλής ποιότητας ρωτώντας τους ειδικούς του κομμωτηρίου, τους πωλητές στα καταστήματα καλλυντικών προϊόντων ή τις κριτικές στο internet. Σημαντικό είναι το χρώμα του σαμπουάν να είναι ένα βαθύ μωβ χρώμα και όχι ανοιχτό μωβ ή διάφανο, για να δουλέψει σωστά.

#2. Αν όλα σου τα μαλλιά είναι ξανθά τότε εφάρμοσε μια «γερή» ποσότητα του σαμπουάν στις ρίζες και άφησε το να τρέξει μέχρι τις άκρες. Στις άκρες λειτουργεί πιο εύκολα το σαμπουάν, οπότε δώσε βάση στην ρίζα.

#3. Αν έχεις ξανθές ανταύγειες τότε εφάρμοσε το σαμπουάν μόνο στα σημεία αυτά. Μπορείς πάντα να λούσεις τα μαλλιά σου με το κανονικό σαμπουάν σου και μετά να εφαρμόσεις το silver στις ανταύγειες.

#4. Μην το χρησιμοποιείς καθημερινά. Αυτό βασικά θα το ορίσεις εσύ ανάλογα με την επίδραση που έχει το σαμπουάν στα μαλλιά σου και με το πόσο θέλεις να αποβάλεις την κιτρινίλα από τα μαλλιά σου. Αν δεις ότι γίνονται γκρι τότε ελάττωσε την χρήση σε 1 με 2 φορές την εβδομάδα, διαφορετικά χρησιμοποίησέ το μέρα παρά μέρα.

#5. Όταν εφαρμόσεις το σαμπουάν στα μαλλιά, κάνε πολύ καλό μασάζ και άφησε για 1-2 λεπτά για να δράσει. Και πάλι, αν δεν θέλεις καθόλου κίτρινους τόνους στα μαλλιά σου, τότε άφησε παραπάνω (περίπου 5 λεπτά).Ακολούθησε το allyou στο Instagram!