Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ανόρθωση στήθους 2020: ο απόλυτος οδηγός

Ο πλαστικός χειρούργος Χρήστος Μεγαπάνος, μας λύνει όλες τις απορίες σχετικά με την ανόρθωση στήθους!


Κέλλυ Νόβακ

Η ανόρθωση στήθους δεν είναι απλά μια επέμβαση που πραγματοποιείται για αισθητικούς λόγους. Αποτελεί μια σημαντική επιλογή που βοηθά τη γυναίκα να νιώσει όμορφα και άνετα με την θηλυκή της πλευρά.  Η πτώση του στήθους μπορεί να οφείλεται είτε στην κληρονομικότητα της γυναίκας, είτε σε άλλους μεταγενέστερους παράγοντες, όπως η ίδια η διαδικασία της γήρανσης, η απώλεια βάρους, η  μια εγκυμοσύνη. Οι αλλαγές στην μορφολογία του στήθους με την πάροδο του χρόνου, σε συνδυασμό με τα κοινωνικά πρότυπα για το ιδανικό στήθος, συχνά επιδρούν αρνητικά στην εικόνα που η γυναίκα έχει για τον εαυτό της. Στο σημείο αυτό έρχονται η αισθητική ιατρική και η πλαστική χειρουργική για να δώσουν απάντηση στις ανησυχίες της γυναίκας. 

Ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο πώς μπορούμε να αποκτήσουμε νεανικό, σφιχτό και ανορθωμένο στήθος και μας είπε όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για την επέμβαση της ανόρθωσης μαστών.  

Πως πραγματοποιείται η ανόρθωση στήθους; 

Η ανόρθωση του στήθους επιτυγχάνεται μέσω της ανύψωσης του ιστού του μαστού και την επανατοποθέτηση της θηλής σε ψηλότερη θέση. Χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές για να πραγματοποιηθεί η ανόρθωση όπως η μέθοδος benneli, η wise pattern, η lolipop και άλλες. Οι τεχνικές περιγράφουν το είδος της τομής που θα πραγματοποιηθεί, για παράδειγμα στην μέθοδο benneli πραγματοποιείται μία κυκλική τομή γύρω από την θηλή, ενώ στην wise pattern απαιτούνται 2 τομές, μία που ξεκινά από την φυσική πτυχή του μαστού και φτάνει έως την θηλή και μία δεύτερη γύρω από το κάτω μέρος της θηλής.  

Πως επιλέγουμε την σωστή τεχνική; 

Το εκάστοτε πρόβλημα μας αλλά και το μέγεθος του στήθους μας υποδεικνύει την σωστή τεχνική ανά περίπτωση. Διαφορετική μέθοδο χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να επιτύχουμε ήπια ανόρθωση και διαφορετική όταν υπάρχει μεγάλη πτώση του μαστού. Ομοίως και με το μέγεθος του στήθους. 

Ποιο το χρονικό διάστημα που θα πρέπει η γυναίκα να είναι στο σπίτι;

Συνίσταται τις πρώτες 5-7 ημέρες η γυναίκα να λάβει άδεια και να βρίσκεται στο σπίτι για να αναρρώσει. Για 1-2 ημέρες είναι πιθανό να υπάρχουν παροχετεύσεις στο στήθος-συλλέκτης των υγρών που εκκρίνονται από τις περιοχές των τομών. Στις καθημερινές τις δραστηριότητες θα μπορεί να επιστρέψει σε 1-1,5 εβδομάδα, σύμφωνα πάντοτε και με τις οδηγίες του γιατρού της, ωστόσο θα πρέπει να είναι προσεκτική με τις κινήσεις των χεριών της, να μην σηκώνει βάρη και να αποφύγει την έντονη άσκηση για 3-4 εβδομάδες.  

Είναι επίπονη η επέμβαση; 

Η επέμβαση πραγματοποιείται κατόπιν γενικής αναισθησίας, οπότε κατά την διάρκειά της δεν πρόκειται η γυναίκα να αισθανθεί καθόλου πόνο. Αλλά και μετά την επέμβαση ο πόνος δεν είναι έντονος, αφού ο μυς δεν επηρεάζεται. Σαφώς μπορεί να υπάρχει δυσφορία  κατά τις πρώτες μέρες που όμως αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά φάρμακα.  

Αφήνει σημάδια η επέμβαση; 

Ναι, μετά την επέμβαση θα υπάρχουν τα σημάδια από τις τομές τα οποία θα ξεθωριάζουν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, χωρίς ποτέ να εξαλειφθούν πλήρως. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τα κάνουμε λιγότερο ορατά. Η χρήση αλοιφών με κορτιζόνη και τα sheeting σιλικόνης αμέσως μετά την επέμβαση αλλά και το fraxel laser ή το χειρουργικό τατουάζ σε μεταγενέστερο χρόνο.  

Ποια η διάρκεια των αποτελεσμάτων; 

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι μόνιμη, με την προϋπόθεση ότι η γυναίκα δεν θα υποβάλλει το στήθος της σε έντονες μεταβολές. Πιθανή εγκυμοσύνη ή μεγάλη αύξηση των κιλών της μπορεί να προκαλέσει την εκ νέου πτώση του στήθους της. Η τακτική χρήση σουτιέν και η φυσική άσκηση μπορεί να κάνουν τα αποτελέσματα να κρατήσουν εφ’ όρου ζωής.  

Ευχαριστούμε τον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο και το ιατρείο Regen για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσαν για την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους. 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του