Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να βάλεις την αντηλιακή προστασία στην καθημερινή σου ρουτίνα

Tips που θα σου φανούν πολύ χρήσιμα!


Κέλλυ Νόβακ

Φέτος, νομίζω ότι είμαι πολύ αποφασισμένη να σε «μάθω» να βάλεις το αντηλιακό στην ζωή σου. Και όχι μόνο τώρα που πλησιάζει το καλοκαιράκι και θέλεις να αποκτήσεις ένα χρυσαφένιο μαύρισμα, αλλά όλο τον χρόνο. Και θέλω να κάνεις focus στην προστασία της επιδερμίδας σου.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό, να φοράς αντηλιακό προσώπου όλο τον χρόνο. Ξέρεις πόσο έντονος είναι ο ήλιος –ειδικά στην χώρα μας- , οπότε είναι κρίσιμο να προστεύεις την επιδερμίδα σου από αυτόν, 12 μήνες τον χρόνο.

Δεν το κάνουν αυτό πολλές γυναίκες να ξέρεις. «Παρηγορούμαστε» από το γεγονός ότι άμα έχει συννεφιά ή βρέχει ότι η επιδερμίδα μας δεν επηρεάζεται. Έλα όμως που επηρεάζεται! Και το αποτέλεσμα αυτού; Πρόωρη γήρανση και σε χειρότερες περιπτώσεις, δερματικές παθήσεις. Αυτοί είναι και οι δύο βασικοί λόγοι που πρέπει να υπάρχει το αντηλιακό στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου.

Προσωπικά, πιστεύω ότι ένας είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αποκτήσουμε αυτή την συνήθεια: μέσα από το μακιγιάζ μας. Είναι το καλύτερο τρικ για να «ξεγελάσουμε» τον εαυτό μας και να χρησιμοποιούμε τελικά, σε καθημερινή βάση το αντηλιακό. Πώς το κάνεις αυτό λοιπόν;

--Ξεκινάς επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα

Για καθημερινή χρήση, φρόντισε η ενυδατική σου κρέμα να έχει SPF (30+ πάνω). Εφαρμόζοντας μια τέτοια κρέμα σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, θα είσαι προστατευμένη όλη μέρα.

--Συμπεριλαμβάνεις στο μακιγιάζ σου την αντηλιακή προστασία

Με τον ίδιο τρόπο, επιλέγεις προϊόντα όπως το foundation, το makeup, το concealer μέχρι και το ρουζ σου, με αντηλιακή προστασία. Ολοκληρώνοντας το μακιγιάζ σου με λίγη πούδρα, τότε επιτρέπεις να μείνει σταθερό και το μακιγιάζ σου, άρα και το SPF, όλη μέρα!

--Δεν ξεχνάς τα χείλη

 

Εννοείται ότι πρέπει να προστατεύεις και τα χείλη σου, γι’ αυτό επέλεξε ένα lip balm με SPF (30+) το οποίο μπορείς να εφαρμόζεις καθόλη την διάρκεια της ημέρας, ακόμη και πάνω από το κραγιόν σου. Απέφυγε τα lip gloss καθώς αυτά προσελκύουν τις ακτινοβολίες του ηλίου πάνω σου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

Οι κινήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον τραυματισμό του δερματικού φραγμού και τις μολύνσεις.

BEAUTY TIPS

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις τη ρετινόλη;

Το ενεργό συστατικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα έχει και αυστηρές οδηγίες χρήσης.

BEAUTY TIPS

Με τη δύναμη της ντομάτας: μια νόστιμη συνταγή σούπας που τονώνει το δέρμα

Πώς να την φτιάξετε και γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;