Αυτές οι τροφές κάνουν τα μαλλιά σου αδύναμα - AllYou.gr

Search

Αυτές οι τροφές κάνουν τα μαλλιά σου αδύναμα

4 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις για υγιή και πλούσια μαλλιά

22 Νοεμβρίου 2017
Συντάκτης : Kelly Novak

Φυσικά και η διατροφή μας παίζει ρόλο στα θέματα της ομορφιάς. Πρέπει λοιπόν, να φροντίζουμε εκ των έσω την υγεία της επιδερμίδα μας και των μαλλιών μας φυσικά.

Και όπως υπάρχουν τροφές που μπορούν να βελτιώσουν την όψη και την υγεία των μαλλιών μας, το ίδιο μπορεί να συμβεί κι από την ανάποδη. Για παράδειγμα ξέρεις ότι τα τηγανητά φαγητά «βουλώνουν» τους πόρους και μπορούν να δημιουργήσουν ακμή. Είναι ένα μόνο παράδειγμα στο θέμα επιδερμίδας - διατροφής.

Αλλά με τα μαλλιά, τι παίζει; Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε πλούσια και λαμπερά μαλλιά. Ποιες είναι όμως οι τροφές που μας αποτρέπουν από το να τα αποκτήσουμε; Διάβασε τα παρακάτω και θα δεις.

#1. Αναψυκτικά

Η ζάχαρη ή τα υποκατάστατα ζάχαρης που υπάρχουν στα αναψυκτικά αποτρέπουν την αναπαραγωγή της τρίχας.

#2. Αλκοόλ

Το αλκοόλ ρίχνει τα επίπεδα του ψευδάργυρου ο οποίος είναι απαραίτητος για την αναπαραγωγή μαλλιών.

#3. Aλάτι

Αν καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες αλατιού - το οποίο βρίσκεται παντού, ειδικά στις επεξεργασμένες τροφές- «βουλώνουν» οι θύλακες της τρίχας και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μέχρι και την απώλεια μαλλιών.

#4. Ζάχαρη

Η ζάχαρη αποτρέπει την απορρόφηση της πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για να μακρύνουν τα μαλλιά.

 

Σημαντική σημείωση: Σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να κόψεις εντελώς τις παραπάνω τροφές. Οι περιπτώσεις αυτές ισχύουν όταν οι τροφές αυτές καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.  Και φυσικά, μην κάνεις αλλαγές στο διατροφολόγιο σου χωρίς τη συμβουλή ειδικού.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!