BEAUTY TIPS
Η τροφή που πρέπει να αποφεύγεις όταν έχεις ακμή
Όλοι οι δερματολόγοι λένε «όχι» σ’ αυτή!
Υπάρχει λόγος που η μεσογειακή διατροφή είναι τόσο «διάσημη». Και αυτό, γιατί πέρα από τρομερά γευστική είναι και η πιο υγιεινή απ’ όλες! ΟΚ σχεδόν, αλλά λέμε τώρα….
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ακμή; Τεράστια! Γνωρίζεις μέχρι τώρα, πολύ καλά ότι οι τροφές που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση, παίζουν τεράστιο ρόλο στο πώς είναι η επιδερμίδα μας. Και ειδικά, αν είμαστε επιρρεπείς στην ακμή, πρέπει να προσέχουμε πολύ τις τροφές που καταναλώνουμε!
Υπάρχει λοιπόν, μία η οποία ενώ είναι εξαιρετικά υγιεινή για τον οργανισμό μας γενικότερα, δεν βοηθάει καθόλου την επιδερμίδα μας, ειδικά αν έχουμε την τάση να εμφανίζουμε δερματικές ενοχλήσεις: το γιαούρτι!
Οι τελευταίες έρευνες από δερματολόγους σε όλο τον κόσμο, δείχνουν ότι το γιαούρτι –και γενικά τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα- αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ακμής.
«Οι ορμόνες είναι ο βασικός παράγοντας που μπορεί να εμφανίζεται ακμή. Το γάλα έχει πολλές ορμόνες και διατηρεί υψηλά επίπεδα του ακόμα και μετά την επεξεργασία του», δήλωσε η αναγνωρισμένη δερματολόγος, Jennifer Burris στο Woman’s Health Magazine.
Τώρα το να αποφύγεις αυτή την τροφή, σίγουρα δεν είναι εύκολο μιας και είναι μία που την περιλαμβάνουμε συχνά στην καθημερινή μας διατροφή (από το πρωινό μας μέχρι και σαν μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ), αλλά πλέον η αγορά προσφέρει εναλλακτικές, όπως γιαούρτια που είναι από γάλα αμυγδάλου ή καρύδας!
Κεντρική φωτό: Melissa Belanger/Unsplash