Skip to main content

BEAUTY TIPS

Η τροφή που πρέπει να αποφεύγεις όταν έχεις ακμή

Όλοι οι δερματολόγοι λένε «όχι» σ’ αυτή!


Κέλλυ Νόβακ

Υπάρχει λόγος που η μεσογειακή διατροφή είναι τόσο «διάσημη». Και αυτό, γιατί πέρα από τρομερά γευστική είναι και η πιο υγιεινή απ’ όλες! ΟΚ σχεδόν, αλλά λέμε τώρα….

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ακμή; Τεράστια! Γνωρίζεις μέχρι τώρα, πολύ καλά ότι οι τροφές που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση, παίζουν τεράστιο ρόλο στο πώς είναι η επιδερμίδα μας. Και ειδικά, αν είμαστε επιρρεπείς στην ακμή, πρέπει να προσέχουμε πολύ τις τροφές που καταναλώνουμε!

Υπάρχει λοιπόν, μία η οποία ενώ είναι εξαιρετικά υγιεινή για τον οργανισμό μας γενικότερα, δεν βοηθάει καθόλου την επιδερμίδα μας, ειδικά αν έχουμε την τάση να εμφανίζουμε δερματικές ενοχλήσεις: το γιαούρτι!

Οι τελευταίες έρευνες από δερματολόγους σε όλο τον κόσμο, δείχνουν ότι το γιαούρτι –και γενικά τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα- αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ακμής.

«Οι ορμόνες είναι ο βασικός παράγοντας που μπορεί να εμφανίζεται ακμή. Το γάλα έχει πολλές ορμόνες και διατηρεί υψηλά επίπεδα του ακόμα και μετά την επεξεργασία του», δήλωσε η αναγνωρισμένη δερματολόγος, Jennifer Burris στο Woman’s Health Magazine.

Τώρα το να αποφύγεις αυτή την τροφή, σίγουρα δεν είναι εύκολο μιας και είναι μία που την περιλαμβάνουμε συχνά στην καθημερινή μας διατροφή (από το πρωινό μας μέχρι και σαν μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ), αλλά πλέον η αγορά προσφέρει εναλλακτικές, όπως γιαούρτια που είναι από γάλα αμυγδάλου ή καρύδας!

Κεντρική φωτό: Melissa Belanger/Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά