Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ποιο προϊόν μακιγιάζ βουλώνει τους πόρους;

Τι συνιστούν οι δερματολόγοι ότι πρέπει να αποφεύγεις;


Κέλλυ Νόβακ

Νομίζω ότι το foundation είναι το no.1 προϊόν μακιγιάζ ever. Δεν υπάρχει γυναίκα (ή άνδρας) που να μην το χρησιμοποιεί, αν όχι κάθε μέρα, για τις στιγμές εκείνες που θέλει η επιδερμίδα της να δείχνει αψεγάδιαστη.

Παρόλα αυτά, εσύ χρησιμοποιείς το σωστό μέικαπ; Στην αγορά υπάρχουν άπειρες φόρμουλες και άπειρα brands που ανάλογα τα συστατικά και την ίδια την φιλοσοφία του προϊόντος προσφέρουν κάτι διαφορετικό.

Τι πρέπει να προσέχεις

Ακόμα κι αν επιλέξεις ένα foundation από κάποιο brand ευρείας πώλησης, το οποίο είναι πιο οικονομικό, είτε επιλέξεις ένα από κάποιο πολυτελές brand, πρέπει πάντα να προσέχεις τα συστατικά που έχει κάθε προϊόν.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι «ακουμπάει» την επιδερμίδα σου και ότι η σύσταση, η φόρμουλα και τα συστατικά δεν προκαλούν ενοχλήσεις στο δέρμα σου.

Φουλ κάλυψη ή μέτρια κάλυψη;

Δεν χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες το ίδιο foundation. Κάποιες γυναίκες επιλέγουν ένα προϊόν με φουλ κάλυψη και άλλες με λιγότερη κάλυψη. Παρόλα αυτά, ένας δερματολόγος, ο Dr. Sam Bunting προτείνει ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο μεθοδικές και πρακτικές με το προϊόν που χρησιμοποιούμε.

«Πιστεύω ότι οι κακές επιλογές όσον αφορά το foundation συχνά είναι ο λόγος που μια επιδερμίδα εμφανίζει ακμή». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα foundation που προσφέρουν φουλ κάλυψη και είναι μεγάλης διάρκειας έχουν την τάση να βουλώνουν τους πόρους.

«Πιστεύω ότι τα βαριά μέικαπ με φουλ κάλυψη τα οποία διαρκούν ώρες είναι συχνά ο λόγος που συμβαίνει αυτό. Ενώ, τα προϊόντα αυτά από μακριά φαίνεται να προσφέρουν μία ομοιόμορφη επιδερμίδα, από κοντά θα δείτε ότι έχει συχνά “εξογκώματα” στα σημεία του πηγουνιού, τα μάγουλα και το κούτελο».

Ο εν λόγω δερματολόγος, προτείνει ως λύση προϊόντα μακιγιάζ που έχουν πιο ελαφριά σύνθεση και είναι πιο «φιλικά» προς την επιδερμίδα. «Προτείνω να χρησιμοποιείτε προϊόντα με πιο ελαφριά σύνθεση τα οποία καλύπτουν και προϊόντα με φουλ κάλυψη μόνο όταν είναι πολύ απαραίτητο. Μακροπρόθεσμα αυτό είναι καλύτερο για το δέρμα, καθώς είναι λιγότερο αποφρακτικά για το δέρμα και πιο εύκολα στην αφαίρεση».

Φωτό: Annie Spratt / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

3 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το χρώμα των μαλλιών σου

Το ήξερες ότι αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν τα βαμμένα μαλλιά;

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει