Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Caesar Salad

Η σωστή Σαλάτα του Καίσαρα, τραγανή, χορταστική και νόστιμη!


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

1 γαλλική σαλάτα ή όποιο άλλο μαρούλι μας αρέσει

2 στήθη κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο κομμένα σε κύβους ή φέτες

κρουτόν σπιτικά φτιαγμένα από μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια με λίγο λάδι και αλάτι

παρμεζάνα σε φλούδες

4 βραστά αυγά

Για το dressing:

3-4 αντζούγιες φιλέτο

1/2 ποτηράκι λάδι 

1 σκελίδα σκόρδο

1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα ντιζόν

χυμό και ξύσμα 1-2 λεμονιών ανάλογα την προτίμησή μας σε ξινό

πιπέρι

Τα υλικά της σαλάτας τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη μέχρι να σερβίρουμε τη σαλάτα, γιατί τα θέλουμε παγωμένα. Δεν φτιάχνουμε από πριν τη σαλάτα γιατί θα πανιάσουν τα τραγανά υλικά.

Τα υλικά του dressing τα χτυπάμε όλα μαζί κι έπειτα διορθώνουμε τη γεύση, αν χρειάζεται. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μικρό blender. Εγώ χρησιμοποίησα το ραβδομπλέντερ με την κανάτα του που κλείνει κι έτσι μπορώ να το φυλάξω στο ψυγείο.

Ανακατεύουμε τα υλικά σε μπωλ και τακτοποιούμε τη σαλάτα εκεί όπου θα τη σερβίρουμε. 

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;