Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς θα καθαρίσεις σωστά τη βούρτσα των μαλλιών σου

Γνωρίζεις ότι μαζεύονται και μικρόβια πέρα από βρομιές;



Είναι το αξεσουάρ μαλλιών το οποίο είτε κάνεις styling στα μαλλιά σου είτε όχι, το χρησιμοποιείς καθημερινά προκειμένου να τα κάνεις να δείχνουν περιποιημένα. Η βούρτσα είναι ένα αντικείμενο ομορφιάς το οποίο υπάρχει σε κάθε νεσεσέρ και όλες οι γυναίκες το αγαπούν. Γνωρίζεις όμως ότι με τη χρήση του και όσο περνάει ο καιρός, συγκεντρώνονται επάνω του ακόμα και μικρόβια πέρα από βρωμιές; Εμείς σου δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να καθαρίσεις σωστά τη βούρτσα, ώστε και να τη διατηρήσεις σε καλή κατάσταση για περισσότερο χρονικό διάστημα αλλά και να φροντίσεις για την υγεία των μαλλιών σου.

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να καθαρίζεις τη βούρτσα των μαλλιών από τις τρίχες μια φορά ανά δύο εβδομάδες. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχεις καλύτερο και ευκολότερο χτένισμα, ενώ όταν ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου δεν θα αφήνεις υπολείμματα στο κεφάλι σου. Για να αφαιρέσεις τις τρίχες που έχουν συγκεντρωθεί στη βούρτσα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια χτένα με λεπτά και αραιά δοντάκια, την οποία στο τέλος θα την πλένεις και θα την απολυμάνεις επίσης.

Χάρισε στη βούρτσα σου ένα απολαυστικό «μπάνιο». Γέμισε μια μικρή λεκάνη με χλιαρό νερό και λίγη ποσότητα από το σαμπουάν σου και άφησε τη να μουλιάσει για δέκα λεπτά. Μην ξεπεράσεις το χρόνο αυτό αν η βούρτσα έχει ύφασμα στη βάση από τα «δοντάκια» της.

Απομάκρυνε τυχόν τρίχες που έχουν ξεμείνει επάνω στη βούρτσα και χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψεις καλά τα σημεία ανάμεσα στα «δοντάκια». Μπορείς να ρίξεις λίγο ξύδι στην οδοντόβουρτσα για να κάνεις και απολύμανση.

Τελευταίο βήμα; Ξέπλυνε καλά τη βούρτσα των μαλλιών σου με χλιαρό νερό και άφησε τη να στεγνώσει με τα «δοντάκια» προς τα κάτω, ακουμπώντας σε μια καθαρή πετσέτα. Μόλις στεγνώσει, μπορείς να την αρωματίσεις με το αγαπημένο σου hair mist και να χτενιστείς.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Παπαρίζου– Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακυρώνουν τις κοινές τους συναυλίες;

Γεωργιάδης: «Έγιναν ένα - δυο πραγματάκια που την ενόχλησαν»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική