Skip to main content

BEAUTY TIPS

Κατέκτησε την τέλεια επιδερμίδα!

Μικρά tips επαναφοράς για ένα υπέροχο δέρμα! 



Πόσες φορές δεν έχεις πειράξει τις φωτογραφίες σου χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα σε όλες μας φίλτρα; Πόσες φορές με ένα μαγικό τρόπο όλα φαίνονται καλύτερα, οι ατέλειες σβησμένες και η επιδερμίδα πιο βελούδινη λεία και με υπέροχο ομοιόμορφο τόνο; Πόσο πολύ θα θέλαμε στην ουσία να ήταν έτσι και στην πραγματικότητα και να είχαμε όλες εκείνη ακριβώς την επιδερμίδα που αποσπά το ένα like μετά το άλλο!

Σήμερα θα μάθεις όλους τους λόγους που η επιδερμίδα μας παρουσιάζει συχνά ατέλειες και ποια είναι τα μυστικά για να της δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να μας δώσει και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Όπως ισχύει για πολλά πράγματα έτσι και για το δέρμα, η πρόληψη είναι πιο σημαντική από την θεραπεία, για αυτό χρειάζεται να προσέχουμε από πολύ μικρή ηλικία. Επίσης, η ιδανική επιδερμίδα δεν επιτυγχάνεται ποτέ με το καλό μακιγιάζ, ούτε το θέλουμε δηλαδή. Παρόλα αυτά ο τρόπος είναι μονόδρομος και αφορά μόνο την σωστή περιποίηση. 

Ένα νερό δεν είναι αρκετό..

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα μας είναι η ανεπαρκής ενυδάτωση. Διότι αρκετές φορές οι πιο λιπαρές και μικτές επιδερμίδες την αποφεύγουν, όλες οι υπόλοιπες την περιορίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες και όλοι μας πολύ συχνά, ξεχνάμε να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας γενικότερα.

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια..

Επίσης το στρες και οι ορμόνες που παράγονται όταν ζούμε κάτω από συνεχόμενη πίεση, η αναπόφευκτη ρύπανση, το τσιγάρο, οι κακές συνήθειες, η έλλειψη ύπνου και το να μένουμε άγρυπνοι ως αργά, συντελούν στο να σπάνε οι δεσμοί των κυττάρων της επιδερμίδας και να ανοίγουν, επιτρέποντας στην υγρασία να δραπετεύει από τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Έτσι επακόλουθο αυτού, είναι το δέρμα να χάνει τη συνοχή του, την ελαστικότητά του και τη λάμψη του. Η όψη γίνεται θαμπή, κι οι ατέλειες βγαίνουν στην επιφάνεια ενώ ακόμα και το μέικ απ δεν στρώνει σωστά στο πρόσωπό μας.

Ενυδάτωση τώρα!

Η λύση λοιπόν για όλα είναι ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ!!!!

Και πρόσεξε, διότι οι απλές ενυδατικές δρουν μόνο στην επιφάνεια. Εσύ μπορεί να νιώθεις σίγουρη για την περιποίηση του προσώπου σου, στην ουσία όμως, μόνο αυτές που περιέχουν υαλουρονικό οξύ έχουν πιο εντατικό αποτέλεσμα και λειτουργούν σαν σφουγγάρι κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, αφού συγκρατούν μέχρι και 1000 φορές το βάρος τους σε νερό. Έχοντας λοιπόν την αποθήκη μας γεμάτη, όποτε η επιδερμίδα μας στεγνώσει απελευθερώνει νερό και διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας στο σημείο που πρέπει.

Επίσης υπάρχουν και οι ενυδατικές κρέμες που περιέχουν εκχύλισμα από λάδι ελιάς και αυτό βοηθάει στο να δεσμεύει την υγρασία στο εσωτερικό χωρίς να χάνεται από τους πόρους, άρα μειώνει τη λιπαρότητα και σταματάει την πολύτιμη υγρασία πριν χαθεί από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. 

Μόνο έτσι η επιδερμίδα γίνεται απαλή και λαμπερή, όπως αυτή που μας χαρίζουν τα social media. 

Bάλε στην ημερήσια beauty routine σου και ένα καθαριστικό gel το οποίο θα εξισορροπεί την έκκριση του σμήγματος, θα αφαιρεί το makeup αποτελεσματικά χωρίς να στεγνώνει την επιδερμίδα και να την τραβάει και είσαι έτοιμη να κατακτήσεις την τέλεια επιδερμίδα no filter needed!  

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Πέθανε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι