Skip to main content

BEAUTY TIPS

6 τρόποι με τους οποίους ένα έλαιο σώματος μπορεί να μεταμορφώσει την επιδερμίδα σου

Να γιατί πρέπει να το βάλεις στη ρουτίνα σου, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.



Τα έλαια σώματος μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη στην επιδερμίδα μας, βοηθώντας την να γίνει πιο λεία, πιο ενυδατωμένη και λαμπερή. Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους ένα λάδι σώματος μπορεί να επηρεάσει θετικά το δέρμα σου, για να το βάλεις στη ρουτίνα σου, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Ενυδάτωση και υγρασία

Τα έλαια σώματος παρέχουν έντονη ενυδάτωση, βοηθώντας στην αναπλήρωση και το κλείδωμα της υγρασίας. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για άτομα με ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα. Τα έλαια δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια του δέρματος, αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας και διατηρώντας τα βέλτιστα επίπεδα ενυδάτωσης.

Βελτιωμένη υφή δέρματος

Η τακτική χρήση ενός ελαίου σώματος μπορεί να συμβάλει σε πιο απαλό και λείο δέρμα θρέφοντας και φροντίζοντας την επιφάνεια του δέρματος. Οι μαλακτικές ιδιότητες ορισμένων ελαίων μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της απαλότητας και στη βελτίωση της συνολικής υφής του δέρματος.

Ενισχυμένη λάμψη

Τα έλαια σώματος μπορούν να προσδώσουν μια φυσική, υγιή λάμψη στο δέρμα αντανακλώντας το φως και δημιουργώντας μια φωτεινή εμφάνιση. Τα έλαια μπορεί να περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, συμβάλλοντας σε μια πιο φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα.

Μειωμένα σημάδια γήρανσης

Ορισμένα έλαια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Η τακτική χρήση ενός λαδιού σώματος μπορεί να συμβάλει σε μια πιο νεανική και ελαστική εμφάνιση, προάγοντας τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Οφέλη αρωματοθεραπείας

Πολλά έλαια σώματος ενσωματώνουν αιθέρια έλαια, παρέχοντας όχι μόνο οφέλη για το δέρμα αλλά και οφέλη αρωματοθεραπείας. Τα αρώματα μπορούν να έχουν χαλαρωτικά, ηρεμιστικά ή αναζωογονητικά αποτελέσματα, ανάλογα με τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται, συμβάλλοντας σε μια συνολική αίσθηση ευεξίας.

Αντιμετώπισε συγκεκριμένων δερματικών ανησυχιών

Τα έλαια προσφέρουν διάφορα οφέλη, επιτρέποντάς σου αντιμετωπίσεις συγκεκριμένες ανησυχίες του δέρματος. Για παράδειγμα: το έλαιο Jojoba είναι γνωστό για την ομοιότητα του με τα φυσικά έλαια του δέρματος και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Το λάδι καρύδας είναι βαθιά ενυδατικό και μπορεί να είναι ευεργετικό για το ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και μπορεί να βοηθήσει με την υπερμελάγχρωση και τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της