Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 beauty προϊόντα με τη χρήση των οποίων δεν πρέπει να το παρακάνεις

Μπορεί να βοηθούν σε διάφορες περιπτώσεις, πρέπει όμως να χρησιμοποιούνται με σύνεση.



Τα προϊόντα ομορφιάς μπορούν να βελτιώσουν τη ρουτίνα περιποίησης και μακιγιάζ μας, η υπερβολική χρήση ορισμένων από αυτά μπορεί ωστόσο να οδηγήσει σε δυσμενείς επιπτώσεις. Ακολουθούν πέντε προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο.

Scrubs απολέπισης

Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος, οδηγώντας σε ξηρότητα, ερεθισμό και αυξημένη ευαισθησία. Περιόρισε την απολέπιση σε 2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου.

Προϊόντα ρετινόλης

Η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό ενεργό συστατικό που προάγει την ανανέωση του δέρματος. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση του μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, ξεφλούδισμα και αυξημένη ευαισθησία. Ξεκίνα με χαμηλότερη συγκέντρωση και σταδιακά αύξησε τη χρήση της. Χρησιμοποίησε αρχικά προϊόντα ρετινόλης 2-3 φορές την εβδομάδα.

Προϊόντα styling μαλλιών

Η υπερβολική προϊόντων styling για τα μαλλιά μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά, ξηρότητα και σπάσιμο της τρίχας. Χρησιμοποίησέ τα μόνο σε περιστάσεις που είναι απαραίτητα.

Θεραπείες ακμής

Οι θεραπείες για την ακμή συχνά περιέχουν ισχυρά συστατικά όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή το σαλικυλικό οξύ, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα, ξεφλούδισμα και ερεθισμό όταν χρησιμοποιούνται υπερβολικά. Χρησιμοποίησέ της μόνο σε ενεργά ξεσπάσματα ακμής και ακολούθησε τις συνιστώμενες οδηγίες χρήσης.

Setting sprays

Τα setting sprays μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του μακιγιάζ, αλλά η υπερβολική χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και υπερβολικά ματ φινίρισμα. Χρησιμοποίησέ τα με μέτρο, εστιάζοντας σε μερικά spritzes για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου χωρίς να κορεστεί η επιδερμίδα σου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της