Skip to main content

BEAUTY TIPS

10 tips για να ενισχύσεις την ανάπτυξη των φρυδιών σου

Μπορεί να το παράκανες με το τσιμπιδάκι, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει ελπίδα επαναφοράς για το σχήμα τους



Μπορεί κάποτε να το παράκανες με το τσιμπιδάκι, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει ελπίδα επαναφοράς για το σχήμα των φρυδιών σου, αλλάζοντας προς το καλύτερο τη συνολική εμφάνιση του προσώπου σου. Ακολουθούν μερικές έξυπνες συμβουλές για την ενίσχυση της ανάπτυξης των  φρυδιών σου, που μπορείς να βάλεις σε εφαρμογή άμεσα.

Διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή

Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά και των υπόλοιπων τριχών όπως αυτές των φρυδιών σου. Συμπεριέλαβε τροφές όπως αυγά, ξηρούς καρπούς, λιπαρά ψάρια, φρούτα και λαχανικά για να παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για υγιή φρύδια.

Μείνε ενυδατωμένη

Πίνε άφθονο νερό για να διατηρήσεις το σώμα και τους θύλακες των τριχών σου ενυδατωμένους, κάτι που μπορεί να προωθήσει την υγιέστερη και ταχύτερη ανάπτυξή τους.

Αποφύγετε το υπερβολικό τσιμπιδάκι ή την αποτρίχωση με κερί

Ο υπερβολικός σχηματισμός και καθάρισμα με τσιμπιδάκι ή η υπερβολική αποτρίχωση με κερί μπορεί να βλάψει τους θύλακες των τριχών και να εμποδίσει την ανάπτυξη των φρυδιών. Άσε τα φρύδια σου να μεγαλώσουν φυσικά και διαμόρφωσέ τα μόνο μετά όσο χρειάζεται.

Χρησιμοποίησε ορό ή έλαιο ανάπτυξης

Η εφαρμογή ορών ή ελαίων ανάπτυξης το όπως καστορέλαιο, το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο μπορεί να θρέψει τους θύλακες των τριχών και να τονώσει την ανάπτυξή τους. Κάνε μασάζ με τον ορό ή το λάδι στα φρύδια σου κάθε βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα.

Βούρτσισε τακτικά τα φρύδια σου

Το απαλό βούρτσισμα των φρυδιών σου με ένα ειδικό βουρτσάκι spoolie μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και να διανείμει φυσικά έλαια, τα οποία μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη.

Δοκίμασε τα συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα βιοτίνης ή οι πολυβιταμίνες που περιέχουν βιοτίνη μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των φρυδιών. Συμβουλέψου έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε νέο σχήμα συμπληρωμάτων.

Να είσαι ευγενική με τα φρύδια σου

Απόφυγε τις σκληρές θεραπείες ή τα προϊόντα που μπορούν να βλάψουν τα φρύδια σου, όπως σκληρά καθαριστικά ή ντεμακιγιάζ. Περιποιήσου απαλά τα φρύδια σου για να αποφύγεις το σπάσιμο ή την απώλεια περισσότερων τριχών και απόφυγε τη χρήση προϊόντων όπως το κερί σχηματισμού που μπορεί να τα τραυματίσει.

Δώσε τους χρόνο

Δείξε υπομονή με το ταξίδι ανάπτυξης των φρυδιών σου. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να εμφανιστούν αξιοσημείωτα αποτελέσματα, επομένως η συνέπεια με τις μεθόδους που έχεις επιλέξει είναι το κλειδί.

Απόφυγε το άγχος

Το στρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των φρυδιών. Ξεκίνα δραστηριότητες που μειώνουν το στρες, όπως διαλογισμό, γιόγκα ή ασκήσεις βαθιάς αναπνοής για να προωθήσεις τη συνολική ευεξία και την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Συμβουλέψου έναν επαγγελματία

Εάν αντιμετωπίζεις αραίωση στα φρύδια ή ανησυχείς για την ανάπτυξή τους, συμβουλέψου έναν δερματολόγο ή έναν ειδικό φρυδιών για εξατομικευμένες συμβουλές και πιθανές θεραπείες.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Καινούργιου: Το λαμπερό δείπνο για τα γενέθλιά της πλάι στο κύμα

«Ένας χρόνος πιο κοντά στο να γίνω milf», ήταν το μήνυμα στην τούρτα της

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

CELEBS

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έχει γενέθλια - Η φωτογραφία που τράβηξε η Κέιτ

To μήνυμα του πριγκιπικού ζεύγους στον λογαριασμό του στο instagram