Skip to main content

DO IT YOURSELF

Γιατί το λεμόνι θα γίνει το αγαπημένο σου προϊόν ομορφιάς

Βάλτο όχι μόνο στο φαγητό σου, αλλά και στο… μπάνιο σου!


Κέλλυ Νόβακ

Μου αρέσει πάρα πολύ να ανακαλύπτω εναλλακτικούς τρόπους να χρησιμοποιήσουμε τα διάφορα φυσικά συστατικά. Θεωρώ ότι τα φυσικά προϊόντα που παράγει η μητέρα Γη, πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε και να τα αξιοποιούμε προς όφελος μας. Για παράδειγμα, τα λεμόνια. Πρόκειται για ένα φρούτο που υπάρχει στα σπίτια όλων μας, είναι φθηνό και τρομερά ευεργετικό! Και ενώ νοστιμεύει πολύ τα φαγητά μας, έχει αρκετά οφέλη και για το δέρμα και την υγεία μας!

Αν λοιπόν, είσαι… on a budget και ψάχνεις εύκολους και φυσικούς τρόπους να βελτιώσεις την όψη σου, ανακάλυψε τον… μαγικό κόσμο των λεμονιών και χρησιμοποίησέ τα ως εξής:

Για να καθαρίσεις τους πόρους

Για τα ανεπιθύμητα μαυράκια, τα λεμόνια θα σε «σώσουν»! Αρκεί να βάλεις μία φέτα λεμονιού στους πόρους και να αφήσεις για λίγα δευτερόλεπτα. Το λεμόνι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες κάτι που θα βοηθήσει να «χαλαρώσει» το δέρμα και να ανοίξουν οι πόροι.

Για να «καθαρίσεις» τον οργανισμό (και το δέρμα) σου

Πριν προλάβεις να πεις τον καφέ σου το πρωί, πιες πρώτα μια κούπα με ζεστό νερό και φρεσκοστυμμένο λεμόνι. Θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου αλλά και το δέρμα σου εκ των έσω, μιας και η βιταμίνη C που περιλαμβάνει, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που θα κάνουν θαύματα στο σύστημα και την επιδερμίδα. Άσε που αυτό το ρόφημα θα σου δώσει φουλ ενέργεια!

Κίτρινο λεμόνι για… κιτρινισμένα νύχια

Αν βάφεις και εσύ (όπως και εγώ) συνέχεια τα νύχια σου, μάλλον είναι κιτρινισμένα. Και σίγουρα τα «κίτρινα» νύχια δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την εμφάνιση μιας γυναίκας (ή άνδρα). Στύψε λοιπόν, τον χυμό από 2 λεμόνια και μούλιασε τα νύχια σου για λίγα λεπτά. Τρίψε με ένα buffer την επιφάνεια των νυχιών σου για να αφαιρέσεις την κιτρινίλα και ολοκλήρωσε ενυδατώνοντάς με μια κρέμα χεριών.

Για να μακρύνεις τα μαλλιά σου

Το λεμόνι μακραίνει και τα μαλλιά! Βοηθάει στην αναπαραγωγή του κολλαγόνου κάτι που ενισχύει και την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Αρκεί να στύψεις μισό λεμόνι, και με τον χυμό του να κάνεις μασάζ για 5 λεπτά στην ρίζα των μαλλιών. Άφησε για άλλα 10 λεπτά και έπειτα λούσε κανονικά τα μαλλιά σου.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Ποιο χορταρικό ενισχύει το κολλαγόνο και κάνει καλό στο δέρμα σου

Extra bonus: Μια γρήγορη συνταγή για Smoothie σύσφιξης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Καινούργιου: Το άλμπουμ των πασχαλινών διακοπών της στη Μύκονο

Η έκπληξη που δέχτηκε από τον Γιάννη Πουλόπουλο

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη