Skip to main content

DO IT YOURSELF

Ένα εύκολο hack για να αποτρέψεις το φριζάρισμα των μακριών μαλλιών

Τέλος στα φριζαρισμένα μαλλιά τον χειμώνα



Αυτό το εύκολο hack –το να κρύβετε ή να διπλώνετε τα μαλλιά σας μέσα στο χειμερινό παλτό σας ενώ είστε έξω– μπορεί να μην είναι γνωστό, αλλά μπορεί να το έχετε δει στο δρόμο τους χειμερινούς μήνες.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια εμπιστευτική τάση που υποστήριξε η Phoebe Philo το 2010 σε μερικές φωτογραφίες για τη γαλλική Vogue –και στη συνέχεια έγινε ένα από τα χαρακτηριστικά των σόου της για τη Céline– είναι τώρα ξανά δημοφιλές, ειδικά μεταξύ της Gen Z. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει πολλά οφέλη για την υγεία των μαλλιών πέρα ​​από την αναμφισβήτητη γοητεία της κίνησης.

Έχοντας πειστεί από όλες τις street-style φωτογραφίες ανθρώπων που κάνουν το κόλπο αυτό στα μαλλιά τους, αποφάσισα να το κάνω συνήθεια. Πρώτον, για προφανείς αισθητικούς λόγους, ο προαναφερθείς ψυχρός παράγοντας. Και δεύτερον, για τα πολλά οφέλη του.

Χώνοντας τα μαλλιά μου μέσα στο παλτό μου, τα προστατεύω από το μεγάλο βάρος των τσαντών και των σακιδίων μου που μεταφέρουν το φορητό υπολογιστή μου και άλλα απαραίτητα καθώς μετακινούμαι. Αλλά έχω βρει επίσης ότι είναι μια τέλεια στρατηγική για την πρόληψη του φριζαρίσματος –ειδικά σε υγρές περιοχές ή τις βροχερές μέρες– και για την αποφυγή σπασμένων άκρων.

Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι το τρίψιμο είναι μια από τις πιο συχνές ενέργειες που βλάπτουν τα μαλλιά. Κάθε φορά που υπερφορτώνω την τσάντα μου και δεν εφαρμόζω αυτό το κόλπο, παρατηρώ πώς αυτή η τριβή σπάει αμέσως τα άκρα μου.

Η καθημερινή ρύπανση είναι μια άλλη σημαντική επιθετικότητα που μπορεί να προκαλέσει υψηλά επίπεδα βλάβης στις ίνες της τρίχας.

Τα σωματίδια στο εναιώρημα, τον καπνό και τα ρυπογόνα αέρια εναποτίθενται στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας φλεγμονώδεις και ερεθιστικές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και τριχόπτωση. Ενώ το πιάσιμο των μαλλιών δεν προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής, ανακουφίζει τουλάχιστον το ρυπαντικό φορτίο στα μεσαία μήκη και τις άκρες.

Ο τρόπος αυτός, πέρα από το να κάνει το χτένισμά σας να διαρκεί, οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι έχει και άλλα οφέλη.

Μπορώ να βεβαιώσω ότι, κάθε φορά που το κάνω, τα μαλλιά μου είναι πιο γυαλισμένα και λιγότερο μπερδεμένα, κάτι που ωφελεί επίσης μακροπρόθεσμα γιατί αποφεύγεται το επιθετικό βούρτσισμα αλλά και γιατί προστατεύει από το υπερβολικό κρύο, έναν άλλο περιβαλλοντικό παράγοντα που βλάπτει τα μαλλιά.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα που βοηθούν σε αυτό το θέμα, αλλά αυτή η απλή χειρονομία απόκρυψης των άκρων στο παλτό βοηθάει επίσης. Και κάτι ακόμα: αν είσαι από αυτές που βγαίνουν στο δρόμο με βρεγμένα μαλλιά, κάτι που πρέπει να αποφεύγεις γιατί είναι η κατάσταση στην οποία τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα, το κόλπο αυτό σου επιτρέπει να τα προστατεύσεις.

Εύκολο και βολικό; Τώρα, αυτό είναι το τέλειο hack για μπορούμε να αποφύγουμε τα φριζαρισμένα μαλλιά τον χειμώνα. Μάλιστα για έναν έξτρα αέρα γαλλικής φινέτσας μπορείς να βάλεις τα μαλλιά σου και μέσα από τον λαιμό ενός ζιβάγκο.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

CELEBS

Αλέξης Κούγιας: Η δικαστική διαμάχη με την Εύη Βατίδου και οι εξηγήσεις στα παιδιά του

«Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών»

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα