Skip to main content

BLOGS

Bahama Mama: Όχι, δεν της κάνω χάρη

... για εμένα το κάνω. για το σήμερα. αλλά και για το αύριο.


Νάντια Γεωργίου

Έμαθα κάτι που με στεναχώρησε πολύ. Είχε να κάνει με ένα αγαπημένο μου πρόσωπο. Ας το ονομάσω Μαρία. Μου το είπαν σαν μυστικό.
«Σσσς, μην το κάνεις θέμα αλλά να ξέρεις ότι…». Τη Μαρία την αγαπάω. Δεν της αξίζει να πληγώνεται και σίγουρα όχι με τον τρόπο που έγινε. Το πάλεψα μέσα μου και αποφάσισα να μιλήσω στον άνθρωπο που είχε την ευθύνη για όλη αυτή την ιστορία. Ας τον ονομάσω Αντιγόνη. Είχα και κάποια μαζεμένα για την Αντιγόνη τον τελευταίο καιρό.
Έτσι όταν βρεθήκαμε δεν της μίλησα μόνο γι’ αυτό που μου είπαν για τη Μαρία αλλά της μίλησα και για όλα τα προηγούμενα που είχα μαζί της.
Το γεγονός με τη Μαρία χρωματίστηκε με έντονο κόκκινο που έγινε ακόμα πιο κόκκινο.
Η έκρηξη του ηφαιστείου ήταν θέμα χρόνου. Φωνάζαμε και οι δυο. «Πως μπόρεσες; Δεν σέβεσαι; Θα σου άρεσε να…». «Όχι, δεν με νοιάζει, σιγά μη μου πεις εσύ τι θα κάνω», η απάντηση. Θυμός ανάκατος με απογοήτευση, αδικία και πολλά άλλα. Μα εσύ είσαι η coach, θα μου πεις. Εσύ θα έπρεπε να ξέρεις.
Σωστά αλλά είμαι και άνθρωπος και κάνω και λάθη. Για μια μέρα δεν είχαμε καμμιά επαφή. Το σκεφτόμουν συνέχεια… τι είπα, τί έκανα, πως το είπα, γιατί το είπα, τι περίμενα, πως θα μπορούσα να το είχα χειριστεί καλύτερα…
«Εντάξει, το ξέρω ότι η Αντιγόνη είναι εγωίστρια αλλά τόσο πολύ; Είναι και καλή μου φίλη.
Τι θα γίνει, δεν θα της μιλάω τώρα; Αυτό δεν βοηθάει καμμιά από τις δυο μας. Μήπως να σταματήσουμε να κάνουμε παρέα;» Και ξαφνικά άστραψε η πραγματικότητα: «η Αντιγόνη είναι ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ»! Μάλιστα, επιλογή μου!
Και τότε ξεκαθάρισαν όλα. Ναι, εγώ έχω επιλέξει να την έχω στη ζωή μου. Με τα καλά της και τα κακά της. Για τους δικούς μου λόγους, προφανώς. Το βλέπω; Το αποδέχομαι; Βλέπω τη δική μου ευθύνη σε αυτήν την σχέση ή τη ρίχνω μόνο στην Αντιγόνη; Κι αφού ναι, τη βλέπω, τι κάνω; Το βέβαιο είναι ότι έχω επιλογές. Και μια από αυτές, αν θέλω να συνεχίσω να την έχω φίλη, είναι να βρω εγώ τον καλύτερο τρόπο να το διαχειριστώ.
Όχι, δεν της κάνω χάρη, για εμένα το κάνω. Για το σήμερα. Αλλά και για το αύριο.

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

To Βahama Mama είναι το blog της parenting coach Νάντιας Γεωργίου

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει