Skip to main content

BLOGS

Μπορείς να φανταστείς παλιούς δίσκους βινυλίου να μεταμορφώνονται σε καμβάδες;

Ο David Irvine μας προκαλεί να ρίξουμε μία δεύτερη ματιά σε όσα θεωρούμε πως έχουν κλείσει το κύκλο τους



 

Ποιος δεν βαρέθηκε σε επικίνδυνα επίπεδα κατά τη διάρκεια της καραντίνας ώστε να καταφέρει να αποφύγει να κάνει τα πιο παράταιρα πράγματα για να περάσει ο χρόνος του λιγότερο θλιβερά; Άλλοι μέτρησαν τα πλακάκια του μπάνιου τους, άλλοι έφτιαξαν λογαριασμό στο TikTok, άλλοι πειραματίστηκαν στις κουζίνες τους με κίνδυνο τη ζωή τους και σε άλλους ξύπνησαν μέσα τους ταλέντα που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι έχουν.

Pixel

Ο David Irvine είναι το καλύτερο παράδειγμα για το τελευταίο αφού πήγε σε άλλη διάσταση την έφεσή του στη ζωγραφική και τα πινέλα. Δεν περιορίστηκε στο να δώσει ζωή σε έναν λευκό καμβά αλλά σε παλιούς δίσκους βινυλίου που πια είχαν καταστραφεί. Με στοιχεία το χιούμορ, με στόχο να μεταφέρει κοινωνικά μηνύματα και με περιπαιχτική διάθεση κατάφερε να μετατρέψει παλιούς δίσκους σε καμβάδες που έχουν «πολλά να πουν». Αν το κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ενός καλλιτέχνη είναι να σκέφτεται έξω από το κουτί, ο David το έχει αναπτυγμένο στο μέγιστο βαθμό και τα έργα που συνέλεξε και μας παρουσιάζει στο προσωπικό του σάιτ είναι η ζωντανή απόδειξη.

aaskala.jpg

Τα έργα του δεν προορίζονται μόνο για να χτίσουμε μία επικοινωνία με την τέχνη του αλλά και για να παρακινήσουν όλους όσους ασχολούνται με τον κόσμο της ζωγραφικής να βγάλουν προς τα έξω τη δημιουργικότητά τους χωρίς περιορισμούς. Ο David υπηρετεί με τον πιο παραγωγικό τρόπο τον σκοπό της τέχνης. Δεν προσπαθεί να εξηγήσει ή να δείξει κάτι συγκεκριμένο μέσα από τα έργα του. Αφήνει στη φαντασία του καθένα μας να σκεφτούμε όπως θέλουμε για τα έργα του και δίνει το έναυσμα να αφήσουμε στην άκρη τις ανασφάλειες για τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε για να παρουσιάσουμε την τέχνη μας. Δεν θα μπορούσε να δώσει καλύτερη ώθηση χρησιμοποιώντας ή σωστότερα ζωντανεύοντας ξανά πράγματα που φαινομενικά είναι άχρηστα πια, όπως οι δίσκοι του, για να μας προκαλέσει κι εμάς να ρίξουμε μία δεύτερη ματιά σε όσα θεωρούμε πως έχουν κλείσει το κύκλο τους.

aanas.jpg

aaxsa.jpg

aasla.jpg

aaabsa.jpg

aalvs.jpg

aasnw.jpg

aadsa.jpg

aawes.jpg

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ο Carmy ξανά στην κουζίνα του στο πρώτο trailer της τρίτης σεζόν του The Bear

Και τα 10 νέα επεισόδια της σειράς έρχονται στις 27 Ιουνίου

BLOGS

Όλα όσα βλέπουμε στο Netflix αυτόν τον μήνα

Οι σειρές, οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα παιδικά που έρχονται στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix αυτό το μήνα

BLOGS

«Η αγάπη αφορά μόνο αυτό που περιμένεις να δώσεις» Katharine Hepburn

Γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1907 και το αστέρι της θα λάμπει για πάντα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης16 Μαΐου

Για να επικοινωνήσετε καλύτερα, συνδυάστε τη λογική με τα συναισθήματά σας

INTERVIEW

«Ο τίτλος Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης Μουσικής είναι μια δικαίωση για την αφοσίωσή μου στη μουσική» Μιράντα Βερούλη

Λίγο πριν την εκδήλωση «Από το Φάντο στη Σάμπα» που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πορτογαλικής Γλώσσας στις 16/5 στο Half Note, η Μιράντα Βερούλη σε μια συνέντευξη στην Αγγελική Λάλου

SOCIAL MEDIA

Όλα όσα αλλάζουν στο WhatsApp της Meta

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο δημοφιλές WhatsApp Αλλαγές ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει η Meta στο δημοφιλέστατο WhatsApp, φρεσκάροντας το συνολικό user interface της εφαρμογής που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο.