Skip to main content

BLOGS

Τελικά, οι κύκλοι κινούνται; Μια viral εικόνα τρελαίνει το κοινό του διαδικτύου

Εσείς τι βλέπετε; 



Μία παράξενη εικόνα έχει γίνει viral στο Twitter και μπορούμε να καταλάβουμε γιατί. Την εικόνα δημιούργησε ο Ιάπωνας Jagarikin και κανείς δεν έχει καταλήξει στο τι συμβαίνει πραγματικά με αυτήν.

Pixel
Pixel

Σε γκρίζο φόντο, βλέπουμε δύο κύκλους. Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα βέλος μέσα τους, φαίνεται πως κινούνται προς την κατεύθυνση που αυτό δείχνει. Ταυτόχρονα, μοιάζουν ακίνητοι.

Χιλιάδες χρήστες του Twitter προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα – «δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει εδώ. Το μυαλό μου έγινε μαρμελάδα», έγραψε κάποιος.

Ωστόσο, επειδή πάντα υπάρχουν εκείνοι που λατρεύουν να εκλογικεύουν τα πράγματα και να καταστρέφουν τη διασκέδαση, ορισμένοι εξηγούν πως «πρόκειται για οπτική ψευδαίσθηση» (ευχαριστούμε, Captain Obvious!).

«Είναι έξυπνο, τα χρώματα στα βέλη και τα χρώματα στους κύκλους αλλάζουν με διαφορετική ταχύτητα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της κίνησης», τόνισε ένας χρήστης της εφαρμογής.

Εσείς τι βλέπετε; Κινούνται, τελικά;

Διαβάστε επίσης

BLOGS

“Hind’s Hall”: Ο Macklemore παρουσιάζει ένα κομμάτι για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού

Το κομμάτι πήρε τον τίτλο του από ένα κατειλημμένο κτίριο του Columbia University που τιμά ένα εξάχρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο - όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees  

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

2 tips για γερά και μακριά μαλλιά

Ακολούθησε τα και δες τα μαλλιά σου να αλλάζουν