Skip to main content

SINGLES

Γιατί οι άντρες διστάζουν να ξεκινήσουν μια σχέση

Μερικοί πιθανοί λόγοι που καλό είναι να τους έχεις υπόψη



Αν έχετε αρχίσει να βγαίνετε με έναν άντρα αλλά νιώθετε ότι πρόκειται να χτυπήσετε σε ένα παγόβουνο αντί για ένα ορόσημο σχέσης, πιθανότατα αναρωτιέστε τι συμβαίνει. Δεν είναι ποτέ καλό συναίσθημα αν κάποιος δεν έχει τον ενθουσιασμό να ορίσει τα πράγματα και να προχωρήσει σε ραντεβού μαζί σου. Πονάει! Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνδρες μπορεί να μην αφήνετε να πατήσει γκάζι. Εδώ είναι 12 που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Pixel

Έχουν ζητήματα εμπιστοσύνης.

Εάν τα τραύματα της προηγούμενης σχέσης του (όπως το να τον απατούσαν) έχουν οδηγήσει σε προβλήματα εμπιστοσύνης, μπορεί να διστάζει να ξεκινήσει κάτι νέο μαζί σας. Για να σας αποτρέψει από το να καταλήξετε βιαστικά στο συμπέρασμα ότι δεν του αρέσετε, θα πρέπει να είναι ανοιχτός για τους αγώνες του, ώστε να μπορέσετε να ανοίξετε μαζί δρόμο προς τα εμπρός, αν και με πιο αργό ρυθμό.

Διατηρούν τις επιλογές τους ανοιχτές.

Ένας άντρας που βγαίνει με πολλές γυναίκες ταυτόχρονα μπορεί να μην είναι τόσο ενθουσιώδης για να ξεκινήσει μια πραγματική, αφοσιωμένη σχέση με μία μόνο από αυτές. Μπορεί να έχει σοβαρό FOMO, ανησυχώντας ότι αν αφοσιωθεί σε ένα άτομο, υπάρχει κίνδυνος να τον εμποδίσει να συναντήσει κάποιον που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις ή τον τρόπο ζωής του. Όχι και τόσο κουλ.

Pixel

Θέλουν να κρατούν τα πράγματα περιστασιακά.

Το να διατηρείς τις σχέσεις ελαφριές και διασκεδαστικές είναι ελκυστικό, ειδικά όταν μόλις γνωρίζεις κάποιον. Όμως, μερικοί άντρες θέλουν να παρατείνουν αυτή τη φάση περιστασιακών γνωριμιών για όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμα κι όταν έχετε αρχίσει να ελέγχετε το ρολόι σας και να αναρωτιέστε πότε η σχέση θα γίνει κάτι αληθινό. Είναι πιθανό να θέλουν να αποφύγουν την πίεση των ευθυνών της σχέσης.

Δεν είναι σίγουροι για το τι θέλουν.

Συγγνώμη, αυτό πονάει. Εάν ένας άντρας με τον οποίο βγαίνετε δεν είναι 100 τοις εκατό σίγουρος αν θέλει να βγει ραντεβού, μπορεί να καθυστερεί ή να σας δίνει ανάμεικτα μηνύματα. Αλλά το θέμα είναι ότι, αν δεν σας πει αυτό που έχει στο μυαλό του και στην καρδιά του, είναι άδικο να περιμένει να τον περιμένετε για πάντα.

Έχουν κολλήσει σε μια άλλη σχέση.

Εάν ένας άντρας είναι περίεργος στο να προχωρήσει τα πράγματα, μπορεί να είναι ότι έχει μια άλλη σχέση σε εξέλιξη. Ίσως είναι ακόμα μπλεγμένος σε μια κατάσταση με κάποια που γνώρισε πριν από εσάς και αντιμετωπίζει άλυτα συναισθήματα για εκείνη. Ο τύπος πρέπει να κάνει μια επιλογή, γιατί δεν είναι δίκαιο για κανέναν στην κατάσταση.

Κυνηγούν την έξαψη.

Για τους άντρες που λαχταρούν το δράμα και τον ενθουσιασμό, το κυνηγητό είναι το καλύτερο μέρος του ραντεβού. Μπορεί να νευριάσουν και να αρχίσουν να ψάχνουν αλλού για ένα χτύπημα ενδορφίνης όταν κατακάθεται η σκόνη. Αντί να κατασταλάξουν σε μια σχέση μαζί σου όταν τα πράγματα σοβαρεύουν, πατάνε φρένο.

Δεν θέλουν να τους αλλάξετε.

Εάν προσπαθείτε να τροποποιήσετε τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές ενός άντρα, ώστε να αποκτήσετε τον τέλειο σύντροφο, αυτό είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει ένταση και απόσταση μεταξύ σας. Δεν θέλει να προσπαθήσετε να φτιάξετε αυτόν ή τη ζωή του! Αν προσπαθήσετε, μπορεί απλώς να αλλάξει την κατάσταση της σχέσης του σε single.

Αισθάνονται πίεση.

Ίσως να αρέσει ο ένας στον άλλον, αλλά είστε σε διαφορετικά μήκη κύματος. Μπορεί να σπεύδετε να επιταχύνετε στο Relationship Road, αλλά αυτός πατάει το φρένο. Το θέμα είναι ότι ίσως μπορεί να αισθανθεί ότι ανυπομονείς να προχωρήσουν τα πράγματα και αυτό τον κάνει να θέλει να τρέξει προς την άλλη κατεύθυνση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αποστασιοποιηθεί υπό πίεση, όπως αν φοβάται ότι θα χάσει την ανεξαρτησία ή την αυτονομία του.

Αισθάνονται ότι έχεις αλλάξει προς το χειρότερο.

Μπορεί ο τύπος να ήθελε να ξεκινήσει μια σχέση μαζί σου, αλλά μετά κάτι τον εμπόδισε. Ίσως άρχισε να παρατηρεί ότι αλλάζατε. Ίσως όταν σε γνώρισε να ήσουν διασκεδαστική και ξέγνοιαστη, αλλά τώρα θέλεις κάτι πιο σταθερό και αφοσιωμένο. Δυστυχώς, τον απομακρύνει και τον κάνει να αμφισβητεί τι θέλει.

Φοβούνται την απόρριψη.

Εάν ένας άντρας έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί να ανησυχεί ότι θα σπάσει την καρδιά του σε ένα εκατομμύριο μικρά κομμάτια. Ο φόβος της απόρριψης στην αγάπη μπορεί να κάνει έναν άντρα να διστάζει να μπει σε οτιδήποτε αληθινό. Με απλά λόγια: Είναι πολύ τρομακτικό για αυτόν, παρόλο που του αρέσεις. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να περνάει ανάμεσα στο ζεστό και στο κρύο γιατί απλά δεν μπορεί να μπει σε μια σχέση μαζί σας.

Έχουν μόλις περάσει από έναν χαοτικό χωρισμό.

Το να βγείτε από έναν βάναυσο χωρισμό και να μπείτε κατευθείαν σε μια νέα σχέση μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσετε. Πρέπει να επεξεργαστεί όλα αυτά τα ακατάστατα συναισθήματα που σχετίζονται με την πρώην του πριν μπορέσει να ανοίξει την καρδιά του σε κάποια νέα. Και οι άντρες χρειάζονται θεραπεία! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αν λέει ότι μόλις έχει τελειώσει μια σχέση, είναι κόκκινη σημαία ότι δεν θα μπορέσει να χτυπήσει μια ταμπέλα σχέσης στο μέτωπό του σύντομα.

Έχουν παιδιά.

Εάν ο άντρας είναι μπαμπάς, μπορεί να διστάσει να ξεκινήσει μια νέα σχέση επειδή ανησυχεί για τη συναισθηματική ευημερία των παιδιών του. Μπορεί να μην είναι σίγουρος για το πώς να συστήσει έναν νέο σύντροφο στα παιδιά του, ειδικά αν εξακολουθούν να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές που προκύπτουν από μια προηγούμενη σχέση. Μπορεί επίσης να θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος ότι ταιριάζετε προτού σας φέρει εντελώς στη ζωή του.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Γιατί μπορεί ένας άντρας να το βάλει στα πόδια αφού κοιμηθεί μαζί σου;

Για να μη μείνεις με την απορία υπάρχουν 8 τουλάχιστον καλοί λόγοι

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 20 Μαΐου

Έχετε την προδιάθεση να ανοίξετε καινούριες προοπτικές σε τομείς της ζωής σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Όσοι πετυχαίνουν τους στόχους τους διαθέτουν αυτά τα 10 χαρακτηριστικά

Δες πού πρέπει να εστιάσεις και πώς να οργανωθείς για να πετύχεις ό,τι βάζεις στον στόχο σου