Το top 5 της εβδομάδας - AllYou.gr

Search

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη. 

06 Φεβρουαρίου 2016

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία επισκέφτηκε την... Ιαπωνία του Κολωνακίου!

Το πιο διάσημο καφέ του Κολωνακίου είναι το Da Capo, Τσακάλωφ και Πατριάρχου Ιωακείμ γωνία, ακριβώς απέναντι από την πλατεία. Στο Κολωνάκι, όμως, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεταχτεί αμέτρητα καινούργια καφέ, σε πολύ πιο νεανικό στιλ, που μαζεύουν εκτός από τα πολυάσχολα στελέχη των μεγάλων εταιριών που εδρεύουν στην περιοχή και πάρα πολύ νέο κόσμο, που ξέρει να γλεντάει από νωρίς. Το T5 είναι το πιο πολυσυζητημένο νέο μαγαζί που, τέλη του 2014, έριξε ξανά τα φώτα στην αγαπημένη Τσακάλωφ. Οι πιστοί θαµώνες του απολαµβάνουν στο πολύ ιδιαίτερο σκηνικό του µυρωδάτους καφέδες το πρωί, ποτά μετά το γραφείο αλλά και γκουρµέ απολαύσεις, ενώ το βράδυ η διάθεση απογειώνεται, µε υποδειγµατικά cocktails και ραδιοφωνικά ακούσµατα. Εκεί θα συναντήσω μία καλή φίλη για έναν ζεστό, απολαυστικό cappucino και κουβέντα γύρω από την πρωτότυπη και φιλόξενη μπάρα. 

* Την Τρίτη, η Ειρήνη μάς πήγε βόλτα στις λιχουδιές της Νίκαιας... 

Μιλάω για τον Frank (Frank's Donuts, Ελλησπόντου 31). Σερβίρει θεσπέσιο καφέ. Ψήνει πίτες και πιροσκί για πρωινό, με πατάτα, με τυρί, με ζαμπόν, με λουκάνικο και λίγα λέω, γιατί ο κατάλογος του περιλαμβάνει και sandwich και μπουκιές και cronuts. Το καλύτερο όμως το αφήνω για το τέλος....  Είναι ο παράδεισος των Donuts στη Νίκαια! Σοκολάτα, φράουλα, μπανάνα, bueno, μήλο, κεράσι, cookies, Βαυαρίας, κανέλα, πτι-μπερ αποτελούν ένα πρώτο δείγμα των γεύσεων που μπορείς να απολαύσεις. Εγώ παραγγέλνω το αγαπημένο μου - cronut caramel & παγωμένο freddo-  και συνεχίζω τη βόλτα μου με τα πόδια, για να κάψω και τις θερμίδες που θα πάρω. Εσύ, όταν τον επισκεφτείς, ρίξε μια ματιά και στις συνδυαστικές προσφορές.  

* Την Τετάρτη, η Λένα μάς προσκάλεσε για ένα φλιτζάνι τσάι!

Σήμερα σκέφτομαι να  απολαύσω το τσάι μου, με τη γεύση που λατρεύω, σε γωνιά αγαπημένη. Ο "Λωτός", στο Ν. Ψυχικό, είναι η απόλυτη τσαγερία. Τόσο κλασική και τόσο ατμοσφαιρική. Το τσάι με άνθη λωτού που σερβίρουν εκεί είναι το τέλειο ρόφημα. Εκεί, με το ζεστό φλιτζάνι να μου ζεσταίνει τις χούφτες και τη γεύση του λωτού να γλυκαίνει τον ουρανίσκο μου, θα αράξω μετά από μια μικρή περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, στο 20ο Παζάρι Βιβλίου. Την Κυριακή τελειώνει και δεν θα ήθελα να μην έχω κάνει τη βόλτα μου και να μην πάρω τα βιβλία του μήνα μου, με τα μισά χρήματα απ' αυτά που είχα βάλει στην άκρη για την... πνευματική τροφή μου.

* Την Πέμπτη, η Μαρία πέρασε όλη τη μέρα της στον πιο κεντρικό δρόμο της (όμορφης) πόλης μας: Την Κολοκοτρώνη! 

Και αφού θα είμαστε στην Κολοκοτρώνη, ε, μια μπαρότσαρκα θα την κάνουμε. Σήμερα, λέω να επιμείνουμε στα πιο κλασικά και -ίσως- τα πιο "παλιά" στέκια της πολυσύχναστης οδού, ξεκινώντας, από πού αλλού; Μα φυσικά από το Booze Cooperativa. Στον αριθμό 57, στο πανέμορφο τριώροφο νεοκλασικό κτήριο φιλοξενείται αυτό το all time classic bar, που εκτός από το ποτό σου μπορείς να απολαύσεις εναλλακτικά performances, θεατρικά δρώμενα, από ερασιτεχνικές ή επαγγελματικές ομάδες, αλλά και διάφορες εκθέσεις. Το Booze αποτελεί στην πραγματικότητα έναν καλλιτεχνικό πολυχώρο, μία ανοιχτή λέσχη, που συγκεντρώνει το πιο ετερόκλιτο αθηναϊκό κοινό. Αν δεν το έχεις επισκεφτεί ποτέ (πράγμα -σχεδόν- αδύνατο), προετοιμάσου να εκπλαγείς ευχάριστα, από το χαλαρό και ιδιαίτερο περιβάλλον του, τη δυνατή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μουσική του και κυρίως από το πλήθος των πραγμάτων που μπορείς να κάνεις εδώ. Για σήμερα, πάντως, εγώ λέω να σε παίξω μία... παρτίδα σκάκι. Τι λες, τολμάς;

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ μάς πήγε μία βόλτα... όλο γλύκα! 

Πρώτη στάση στον Πειραιά και το Chios Shop (Ναυαρίνου 6). Η Χίος είναι ο τόπος μου, οπότε είναι λογικό ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά να προέρχονται από εκεί. Και είμαι σίγουρη ότι όποιος δοκιμάσει τα μασουράκια, θα ξετρελαθεί. Τα μασουράκια είναι ένα από τα πιο γνωστά γλυκά της Χίου και αποτελούνται από σιροπιαστά φύλλα κρούστας με χοντροκομμένο καρύδι ή μανταρίνι χίου. Η φίνα αλλά και πλούσια γεύση αυτού του γλυκού πάντα με ταξιδεύει στα παιδικά μου χρόνια και την γιαγιά μου, που κάθε καλοκαίρι στο νησί συνόδευε τον απογευματινό ελληνικό της καφέ με ένα μασουράκι. Οπότε, καταλαβαίνεις ότι όταν θα φάω σήμερα αυτό το γλυκό θα είναι για εμένα μια γευστική αλλά και συναισθηματική... εμπειρία.

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Μια ξεχωριστή φιλία αφιερωμένη στα υιοθετημένα παιδιά

Ο Buddy και ο Reagan, ποζάρουν υπέροχα για καλό σκοπό.
ΕΓΩ

Να γιατί ήρθε η ώρα να μάθεις να μιλάς ισπανικά

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι ξένες γλώσσες έχουν ευεργετική επίδραση και στην προσοχή μας.
ΠΑΙΔΙ

Πως να προστατεύσεις το παιδί σου από το bullying

Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός και πως αντιμετωπίζεται.
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μύθοι και αλήθειες για τα κιλά στην εγκυμοσύνη

Ποια είναι η συνιστώμενη πρόσληψη βάρους και τι κίνδυνοι υπάρχουν όταν το νούμερο στη ζυγαριά, ανεβαίνει εντυπωσιακά.
FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.