Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα η Χρύσα πήγε Ηρώων Πολυτεχνείου

Το café bar Foinikas Square (Ηρώων Πολυτεχνείου 76, Δάσος Χαϊδαρίου), το οποίο θα αποτελέσει και την πρώτη μου στάση για σήμερα είναι διακοσμημένο με τρόπο πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό! Το σκηνικό συνθέτουν υπέροχα σπίτια που σε περιτριγυρίζουν έντονα ζωγραφισμένα ενώ τα πανέμορφα φυτά σου θυμίζουν παράδεισο! Έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι  μέσα σε ένα παραμύθι, επιπλέον σου φέρνει στο μυαλό εικόνες από την Ολλανδία! Κι όμως βρίσκεται στην Αθήνα, στο Δάσος Χαϊδαρίου και είναι μια νέα ξεχωριστή πρόταση που δεν έχεις ξαναδεί! 

Pixel
Pixel

*Την Τρίτη η Αναστασία έκανε βόλτα στο Παγκράτι

Έχω όρεξη για τορτίγιες και λέω να πάω από τους φίλους μου που διατηρούν ένα από τα καλύτερα φαγάδικα της πόλης! Τις καλύτερες τορτίγιες της Αθήνας θα τις δοκιμάσεις λοιπόν στο Tortuga (Αρχιμήδους 1). Η τορτίγια είναι λεπτή και μαλακή σαν κρέπα, ενώ οι επιλογές για τη γέμιση είναι tagine μοσχάρι, kebab, κοτόπουλο κάρι και χοιρινή πανσέτα (η κάθε γέμιση με ιδιαίτερο συνδυασμό λαχανικών, μπαχαρικών και σος). 

*Την Τετάρτη η Μαρία ήπιε ουζάκι στο Νέο Ψυχικό

Αφού τελειώσω τον καφέ μου (και το επαγγελματικό ραντεβού μου), λέω να κατηφορίσω προς ένα από τα πιο αγαπημένα μου μαγαζιά για μεζέδες και ουζάκι. Φυσικά αναφέρομαι στο "Χοχλιδάκι", στο Νέο Ψυχικό (Αδριανείου 31), ένα από τα πιο όμορφα, καλόγουστα ουζερί των Β.Π. (χωρίς ίχνος... ποζεριάς). Ναι, κι εδώ έξω θα καθίσω, στην πανέμορφη στεγασμένη αυλή του, η οποία επίσης έχει πάτωμα... σκάκι. 

*Την Πέμπτη η Μαριέτα αποφάσισε να χαθεί στην πόλη

Προτείνω να ξεκινήσουμε από βόρεια και συγκεκριμένα από το Κεφαλάρι. Εξαιρετική περιοχή για να χαθείς, γεμάτη πράσινο και στενούς δρόμους. Έχει λίγη κίνηση συνήθως (στα μέσα στενά) και δύσκολα θα βρεθούν απο πίσω σου δέκα άτομα να σου κορνάρουν, όταν εσύ θα κοιτάς με ανοιχτό το στόμα πόσο πράσινο χωράει σε έναν δρόμο ή τα εντυπωσιακά σπίτια.

*Την Παρασκευή η Κέλλυ το έβαλε στα πόδια και μετά πήγε σινεμά

Και επειδή δεν έχω σκοπό να κλείσω την βραδιά μου έτσι, θα πάω μέχρι το Odeon Starcity (Λεωφ. Συγγρού 111 & Λεοντίου, Ν.Κόσμος) για να δω την νέα ταινία της Marvel, “Doctor Strange” με τον ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Benedict Cumberbatch. Είναι ένας από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς και η παρασκευιάτικη βόλτα μου, επιβάλλεται να «κλείσει» απολαμβάνοντάς τον στην μεγάλη οθόνη. Άσε που μια out of this world ιστοριούλα είναι ότι χρειάζομαι για να ξεφύγω για μερικές ώρες, από την δική μου πραγματικότητα! Και εννοείται ότι θα την δω σε 3D… 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 13 Μαΐου

Προσπαθήστε να ξαναβρείτε την εσωτερική σας αρμονία