Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα η Χρύσα ήπιε μιλανέζικο καφέ στο Περιστέρι

Θα ξεκινήσω από το Kika Café Aperitivo (Αιμ. Βεάκη 35 και Δήλου). Τέτοιον μιλανέζικο καφέ δεν πίνεις ούτε στο Μιλάνο! Είναι ένα μαγαζί που καλύπτει όλα τα γούστα και τους πρωινούς αλλά και τους βραδινούς τύπους. Εγώ πάω εκεί για τον καταπληκτικό μιλανέζικο καφέ όπως σου προανέφερα. Οι μουσικές του καταστήματος κινούνται στο φάσμα της funk/swing jazz και ποπ. Οι καναπέδες και τα τραπεζάκια τους είναι πολύ άνετα και γουστόζικα. 

*Την Τρίτη η Αναστασία δοκίμασε τη «δύναμη του Ποπάυ»

Θα κατευθυνθώ στο αγαπημένο μου Βαζάκι (Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι). Πρέπει να το γνωρίσεις κι εσύ σε περίπτωση που δεν το ξέρεις. Οι ολόφρεσκοι με βιολογικά φρούτα και λαχανικά χυμοί είναι το κάτι άλλο. Εγώ πάω πολύ συχνά εκεί, ήρθε η ώρα να πάω και την φίλη μου την Ντίνα, της το έχω υποσχεθεί εδώ και καιρό. Το βαζάκι στο Χαλάνδρι είναι εξαιρετικό και πρωτότυπο! Αν πας δοκίμασε την «δύναμη του Ποπάυ» με σπανάκι, μήλο, ανανά και λεμόνι, τα «8 αμινοξέα» με μήλο, παντζάρι, αγγούρι, μαϊντανό και το αμυγδαλόγαλα με ακατέργαστο κακάο, μπανάνα και μέλι. Η Ντίνα είμαι σίγουρη ότι θα θέλει να τα δοκιμάσει όλα!

*Την Τετάρτη η Λένα διάβασε στο Petite Fleur

Είμαι στο αγαπημένο μου Petite Fleur, στο Χαλάνδρι (Πλατεία Ελευθερίας 2), απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Καθισμένη στο μπαλκόνι του, απολαμβάνω την ωραιότερη σοκολάτα που μπορείς να φανταστείς. Ρόφημα που λατρεύω και που μόνο στο Παρίσι μπορεί να είναι τόσο υπέροχο. Στο Petite Fleur, λοιπόν, που το ξέρω από την πρώτη μέρα που το άνοιξαν ο Νίκος και η Σοφία (που, όμως, δεν είναι πια στην Ελλάδα, αφού "την έκαναν" για Αυστραλία) και που είναι γεμάτο με όμορφα γλυκά, νοστιμιές, καφέδες, σοκολάτες, ποτά, υπέροχες μουσικές, παραμυθένιο περιβάλλον και πολλή ταξιδιάρικη διάθεση.

*Την Πέμπτη η Μαριέτα έβαλε κυάλια

Επόμενη στάση; Ε, με τέτοια μέρα, έχω όρεξη να δω την πόλη από ψηλά. Έτσι, θα ανέβω στον Πύργο του Νέου Υδαταερίου και το Παρατηρητήριο. Από το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, θα απολαύσω τη θέα! Από την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό μέχρι τα δυτικά προάστια και το Αιγάλεω, το Φάληρο και την Καστέλλα με θέα 360 μοιρών. Υπάρχουν και κυάλια.

*Την Παρασκευή η Κέλλυ το έριξε στα burgers

Αν κάπου γνωρίζουν να φτιάχνουν burgers είναι στην Αμερική, το καλό όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να ταξιδέψω ώρες ατελείωτες για να… καταβροχθίσω ένα. Γιατί στο ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ (Φρεαττύδος 13, Πειραιάς), σίγουρα το burger που θα φάω θέλει ειδική μεταχείρηση! Θα επιστρέψω στον Πειραιά και σε ένα από τα πιο «έμπειρα» μπεργκεράδικα της Αθήνας, το οποίο έχει λάβει τρομερές κριτικές και έχει βαθμολογηθεί ως ένα από τα 25 καλύτερα burger joints του κόσμου!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα