Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, το μενού είχε Πειραιά 

Το σημερινό πρόγραμμα έχει Πειραιά! Στον Αρλεκίνο, (Καραΐσκου 104, Πειραιάς), θα πάω για φαγητό. Οι φωτογραφίες από παλιές γειτονιές του Πειραιά διακοσμούν όλο το μαγαζί. Στο μενού του, συναντάμε μεζεδάκια όπως το θρυλικό «βρώμικο της πλατείας», τα καλαμάκια χαλούμι, τα ντολμαδάκια με γιαούρτι, αυγά μάτια με τραγανές τηγανιτές πατάτες και απάκι και τις εξαιρετικές φέτες γουρουνοπούλας με μυρωδικά και χοντρό αλάτι. Εγώ συνήθως παίρνω το κεμπάπ γιαουρτλού ή το μπιφτέκι κοτόπουλο. Αυτό που λατρεύω είναι το ωραίο χύμα κρασί του, δεν έχω πιει ξανά παρόμοιο.

*Την Τρίτη, η Αγγελική πήγε Βόρεια

Δεύτερη στάση το Stoffa (Βασιλίσσης Αμαλίας 20, Κηφισιά)! Εδώ παλιά θα συναντούσε το «Μπέρδεμα», αν θυμάσαι. Το μενού έχει από όλα, πάρε μια μικρή γεύση: αρωματικό γιουβετσάκι, κρεμώδη σάλτσα πιπεριού, το ελαφρά ψημένο rib eye με πικάντικη την τρυφελή σαλάτα με ρόκα και βουβαλίσια μοτσαρέλα και το λαχταριστό φιλέτο σολομού μαριναρισμένο σε τζίντζερ με λαχανικά. 

*Την Τετάρτη, η Λένα βγήκε με τον... Μα Γιούαν

Έχω στην τσάντα μου το τελευταίο βιβλίο του Ιαν Μακ Γιούαν. Σου έχω ξαναμιλήσει γι αυτόν. Τότε που είχα διαβάσει την Εξιλέωση και σου είχα πει πόσο πολύ μου είχε αρέσει. Οι Εκδόσεις Πατάκη "έβγαλαν" το "Νόμο περί τέκνων" (σε μετάφραση της υπέροχης Κατερίνας Σχινά). Ο ίδιος ο Άγγλος συγγραφέας είχε χαρακτηρίσει το βιβλίο του "πολύ έντονα συναισθηματικό" κι αυτό για μένα αποτελεί έναν πρόσθετο λόγο για να ανυπομονώ να το ξεκινήσω και να γίνω ένα με τους χαρακτήρες του. Μπορεί να πιω περισσότερους από δυο καφέδες για να φτάσω τουλάχιστον σ' ένα σημείο που να μη νοιώθω ξένη και αμήχανη με την ατμόσφαιρα του Μακ Γιούαν. 

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έκανε focus στα πλακάκια

Ξεκινάμε από το Penny Lane (Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι).
Κόκκινο άσπρο, εδώ! Ο χώρος είναι φανταστικός, με πολύ φως, ωραία διακόσμηση και πολλές ωραίες μυρωδιές. Μαζί με τον καφέ, μην αντισταθείς στο brunch.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ το έριξε στο gin

Και ευτυχώς που έχω βρει ένα μέρος, εδώ στην Αθήνα, που με κάνει να το αισθάνομαι ότι είναι το απόλυτο «στέκι» (στα αγγλικά η λέξη αυτή μεταφράζεται ως “joint”). Το “Gin Joint” (Χρήστου Λαδά 1, Αθήνα) -δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το όνομά του-, είναι ένα τέτοιο μαγαζί. Έχει αυτή την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που πιστεύω ότι είχε και το to Rick’s Café στην γνωστή ταινία. Στην σύγχρονη εκδοχή του φυσικά. Ίσως η αγάπη μου για το gin να με κάνει λίγο πιο ενθουσιώδη για αυτό το μέρος, αλλά μπορεί να κάνει και κάθε δύσπιστο με το ποτό αυτό, να το λατρέψει τελικά. Σήμερα, λοιπόν θα την… βγάλω εκεί. Και πάω η αλήθεια είναι, πολύ στοχευμένα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός