Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Την Δευτέρα, η Ελβίρα έγινε τουρίστας στην πόλη της
Κατεβαίνω λοιπόν, κέντρο και επειδή η καλή μέρα ξεκινάει με ένα μυρωδάτο καφέ κατευθύνομαι προς την οδό Βουλής. Μπαίνω στη στοά που καταλήγει στο 42, ξέρεις, εκεί που πας να πιείς τις κοκτεϊλάρες σου, και μπαίνω στο Kaya (Βουλής 7). Αν δεν το ξέρεις πραγματικά χάνεις, αφού έχει έναν από τους καλύτερους espresso της πόλης! Κοστίζει μόνο 0,80 λεπτά, θα τον πιείς καθισμένος στην μπάρα μέσα στη στοά και θα με θυμηθείς. Πίνω επιτόπου το εσπρεσάκι μου και παίρνω και ένα φίλτρου για το δρόμο.

*Tην Τρίτη, η Αλεξάνδρα έριξε κροκοδείλια δάκρυα
Βαρέθηκα κάθε πρωί να παρακολουθώ την πρόβλεψη του καιρού, να μας το ξεκινάει καλοκαίρι και να το γυρνάει φθινόπωρο ή τούμπαλιν. Θέλω να κρύψω ψηλά στις ντουλάπες τις μάλλινες ζακέτες και να βγάλω τα tropical φορέματά μου. Ένα τέτοιο, με ανανάδες, θα φορέσω σήμερα και θα πάω με την κολλητή μου στο The Big Kahuna, να δούμε γιατί, βρε παιδιά, τόσος πανικός πάνω από μερικά burgers κροκόδειλου! Ξεκινάω με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το στέκι, και με τις χειρότερες για τον ίδιο τον κροκόδειλο.

*Την Τετάρτη, η Λένα πήγε... Γαλλία
Mια βόλτα είναι πάντα (ή σχεδόν πάντα) μια γιορτή. Κι εγώ σήμερα, χαρούμενη και ικανοποιημένη από τη νίκη του cool Emmanuel Macron στη (φίλη) Γαλλία, θα κάνω μια βόλτα α λα francais! Για να γιορτάσω τη νίκη αυτού του 39χρονου απολύτως διαφορετικού, θέλω να πιστεύω, πολιτικού άνδρα, που τέλειωσε την ομιλία του (μετά τη νίκη του) με τις 3 μαγικές λέξεις για κάθε πολίτη με δημοκρατική συνείδηση, "liberte, egalite, fraternite", δηλαδή "ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη". Κάνω αρχή από το αγαπημένο, εδώ και πολλά χρόνια, γαλλικό bistrot-restaurant, "L' Abreuvoir" (στην Ξενοκράτους 51, στο Κολωνάκι).

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα γιόρτασε τα λουλούδια
Η συνέχεια θα με βρει στην Ηλιούπολη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη γιορτή των λουλουδιών. Μέχρι τις 7 Μαΐου, στο πλαίσιο αυτής της γιορτής στην κεντρική πλατεία, 31 παραγωγοί φυτών και μελιού θα υποδέχονται τους κατοίκους της πόλης για να τους μυήσουν στα μυστικά της οικιακής καλλιέργειας. Θα πάω, λοιπόν, να χαζέψω λουλούδια και να λύσω τις απορίες μου.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ έφαγε το καλύτερο γαλακτομπούρεκο
Μπορεί να έχεις ακούσει το όνομα «Μαστρονικόλας» να βγαίνει με λαγνεία, από το στόμα της μητέρας ή του πατέρας σου. Γιατί μόνο στον Μαστρονικόλα (Καραολή και Δημητρίου 68) θα φας το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της ζωής σου. Αλήθεια όμως τώρα. Είναι εδώ και 100 χρόνια περίπου (από το 1909 για την ακρίβεια) που το ζαχαροπλαστείο αυτό, σερβίρει το πιο αυθεντικό, σιροπιαστό, που-σου-τρέχουν-τα-σάλια γαλακτομπούρεκο της Αθήνας (και του Πειραιά).

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων