Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Tη Δευτέρα η Ελβίρα έκανε βόλτα στην Κυψέλη
​Επειδή είμαι dog person, θα βγάλω οπωσδήποτε φωτογραφία το άγαλμα «Πιστός σκύλος» στο παρκάκι πριν κάτσω για ένα καφέ στο Select (Φωκίωνος 26 και Επτανήσου). Είναι από τα παλαιότερα στέκια της περιοχής και παλιά θα έβρισκες εδώ να κάθονται από τον Κωσταντάρα και τη Βέμπο μέχρι ο Σακελλάριος, η Μοσχολιού και η Μαρινέλλα. Σήμερα μπορεί να μη θυμίζει τις «ασπρόμαυρες» εποχές, είναι όμως ιδανικό για να κάνω χάζι τους περαστικούς και να τσιμπήσω κάτι από το ανανεωμένο μενού στο οποίο παλιά κυριαρχούσε η πάστα Σεράνο, η οποία αν θες να ξέρεις δημιουργήθηκε εδώ, προς τιμήν της χιλιανής τραγουδίστριας Rosita Serrano!

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πήγε Λιμάνι
Θα καθίσουμε στο αγαπημένο μας Λιμάνι, σε τραπεζάκι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη θάλασσα, να βλέπουμε και να νιώθουμε το θεραπευτικό της μπλε. Θα έρθει η Κατερίνα, η νεαρή κόρη του ιδιοκτήτη (ή αν θες, η εγγονή του πρώτου ιδιοκτήτη), μια γλύκα, να μας υποδεχτεί. Και θα αφήσουμε το μενού στην άκρη, θα ανάψω τσιγάρο, θα μιλήσουμε λίγο για τη ζωή μας, για την ανάγκη μας για διακοπές, αλλά και για θέματα διατροφικά- το σπουδάζει το αντικείμενο και ξέρει.

*Την Τετάρτη, η Λένα πήγε... Κάννες
Από σήμερα και για όσο θα διαρκεί το φεστιβάλ (17-28 Μαίου), σε απ'ευθείας μετάδοση από την Κρουαζέτ, θα μπορώ να δω υποψήφιες και βραβευμένες ταινίες, αλλά και συνεντεύξεις- παρουσιάσεις μεγάλων προσωπικοτήτων  του γαλλικού σινεμά. Θα είναι σαν να έχω ένα καθημερινό ραντεβού με τους σταρ και όλους τους διάσημους που θα βρίσκονται στην Κρουαζέτ.

*Την Πέμπτη τα ήπιε σε ένα ιστορικό μπαρ
Με γεμάτο στομάχι, θα πάμε μια βόλτα μέχρι τις 8 απόγευμα, οπότε και ανοίγει το Au Revoir (Πατησίων 136), το πιο παλιό μπαρ της Αθήνας. Περιβάλλον βγαλμένο από το χτες, τζαμαρία η οποία σε αφήνει να χαζεύεις τα πέρα δώθε και μερικές ματιές στο χώρο αρκετές για ένα μίνι ταξίδι στο χρόνο... 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ πηγε Πειραιά
Το θαυμάσιο CHE (Kαραϊσκου 151, Πειραιάς) τα «λέει» όλα από μόνο του, από την στιγμή που αντικρύσει κανείς το τεράστιο γκράφιτι της Frida Khalo στον τοίχο της αυλής. Προβλέπω λοιπόν, το μέλλον και λέω από τώρα ότι το εν λόγω mural θα γίνει ένα από τα πιο πολυφωτωγραφημένα μέρη της Αθήνας, αν δεν είναι ήδη δηλαδή -είδες αυτό ξέχασα να το τσεκάρω στο Instagram! Και με ακόμη περισσότερη σιγουριά, προβλέπω ότι θα γίνει το στέκι πολλών Αθηναίων και όχι μόνο Πειραιωτών, καθώς το εκπληκτικό ντεκορασιόν του μαγαζιού δεν είναι το μόνο επίτευγμα των ιδιοκτητών. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.