Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ κατέληξε στην Καισαριανή
Θα καταλήξω στο αναψυκτήριο του δήμου Καισαριανής, στην περιοχή της Καλοπούλας, όπου θα πιάσω έναν από τους μεγάλους ξύλινους πάγκους, που είναι κυριολεκτικά χωμένοι μέσα στα πεύκα και αποτελούν ένα δροσερό καταφύγιο, ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πήγε... Χαβάη
Σήμερα θα πάω στο Poké, στο Σύνταγμα, για να γευτώ χαβανέζικο σούσι!
Το μαγαζί αυτό το εξωτικό το έχουν στήσει τρεις παιδικοί φίλοι, ο Γιάννης Μπινιάρης, ο Κωνσταντίνος Γιαννούτας και ο Γιάννης Κανδυλίδης, και είναι το πρώτο μαγαζί με χαβανέζικο σούσι στην Ελλάδα.

*Την Τετάρτη, η Λένα κολύμπησε στον Χάρακα
Το θερμόμετρο ανεβαίνει και ο Χάρακας μάς καλεί. Είπες "ποιος Χάρακας"; Μια από τις πιο ωραίες παραλίες της Αττικής! Παίρνεις το δρόμο προς το Σούνιο και σε λίγη ώρα, πλησιάζοντας στο Λαύριο, σε περιμένει μια παραλία αμμουδερή με νερά καθαρά, σαν να είσαι σε νησί, έτοιμη να σε πάρει στην αγκαλιά της, να σε δροσίσει και να σε κάνει να νοιώσεις πως το καλοκαίρι είναι παντού! Βουτιά στον Χάρακα, λοιπόν, για ξεκίνημα της βόλτας μας.

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα ήπιε τσίπουρα στου Ηλία
Και αφού θα κολυμπήσω, η πείνα είναι το λιγότερο αναμενόμενη, οπότε βουρ για τον Ηλία. Δεν αναφέρομαι σε κάποιο γνωστό μου, αλλά στην ψαροταβέρνα που βρίσκεται στο Σούνιο και είναι πάνω στη θάλασσα. Λειτουργεί από το 1944 και είναι ιδανική για τσιπουράκι και θαλασσινές λιχουδιές πάνω στο κύμα. 

*Την Παρασκευή, h Kελλυ βρήκε την ενέργεια που έψαχνε
Αρχικά, θέλω λίγη ενέργεια. Οπότε θα κάνω μια πρώτη και γρήγορη στάση στο Estrella (Ρόμβης 24, Αθήνα) για ένα super smoothie που θα με χορτάσει, αλλά και θα με γεμίσει ενέργεια. Το μαγαζί είναι γνωστό για το εκπληκτικό brunch που σερβίρει αλλά εγώ σήμερα θα απολαύσω μόλις ένα δροσιστικό και καλοκαιρινό smoothie με φρούτα που είναι ότι χρειάζομαι για να ξεκινήσει η μέρα δυναμικά.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!