Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Γωγώ πήγε Νέα Φιλαδέλφεια
Η Νέα Φιλαδέλφεια, με τα πολλά και διαφορετικά μέρη για φαγητό, είναι παράδεισος για όσους αναζητούν νέες γαστρονομικές συγκινήσεις σε κάθε έξοδο. 
Πολλές από τις δικές μου βόλτες στην περιοχή καταλήγουν στο Agavita (Σμύρνης 55, Ν. Φιλαδέλφεια). Για το δεόντως πολύχρωμο και χαρούμενο, για μεξικανικό εστιατόριο, ντεκόρ...

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα έζησε το παραμύθι της
Σήμερα θα πάμε στο Little KooΚ, στου Ψυρρή (Καραϊσκάκη 17). Ένα μέρος απίστευτο, καραμελένιο, προσεγμένο, βγαλμένο από δεκάδες παραμύθια, με αισθητική, όνειρο, άποψη. Θα μπορούσε να είναι και το σπίτι μας, αν δεν μάζευε τόσο κόσμο. 

*Την Τετάρτη, η Λένα έφαγε πίτσα στη Μαβίλη
Ξεκινάμε  από την αγαπημένη Πλατεία Μαβίλη και το all time classic FLOWER (Δορυλαίου 2). Απόγευμα Τετάρτης και το τραπεζάκι δίπλα στο συντριβάνι, μάς περιμένει. Μη με ρωτήσεις πόσα χρόνια έρχομαι εδώ, «πολλά» είναι η απάντηση. Και πάντα όταν φεύγω, σκέφτομαι ποσο γρήγορα θα ήθελα να ξανάρθω. Τώρα το FLOWER σερβίρει και πίτσα, παρακαλώ! Super πίτσα! Σήμερα, όμως, θα αντισταθώ και θα πιω μόνο μια παγωμένη μπύρα.

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έκανε βόλτα σε σελίδες
 Πρωινός καφές στο χέρι, γραφείο και το απόγευμα σπίτι. Εκεί που θα με περιμένει η "Δίψα" και ο Χάρι Χόλε, για να μου ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη. Κοντεύω να το τελειώσω αυτό το τελευταίο βιβλίο του Jo Nesbo. Είμαι στη φάση που θα μπορούσα να ξενυχτήσω απλά για να δω τι θα γίνει στο τέλος. Θα διαβάσω, θα διαβάσω, θα ακολουθήσω τα χνάρια του βαμπιριστή, της Κατρίνε Μπρατ, του Σμιτ... Μέχρι να δω τι γίνεται, αν υπάρχει κάποια λογική στην τρέλα.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ είχε όρεξη για burger
Φύγαμε για Χολαργό, λοιπόν, και το Juicy Grill (Κεραμεικού 2). Από το όνομα και μόνο (juicy=ζουμερός), θα πρέπει να καταλάβεις τι πρόκειται να συμβεί σήμερα σε αυτό το εστιατόριο: Χαμός! Αν υπάρχει ένα μπεργκεράδικο που αξίζει πραγματικά να επισκεφθείς, τότε είναι αυτό. Οκέι, μπορεί η αναμονή στην πόρτα να είναι μεγάλη, ειδικά σήμερα που είναι Παρασκευή, αλλά αξίζει να περιμένω λιγάκι.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).

CELEBS

Πάσχα στις Σεϋχέλλες για την Ιωάννα Τούνη: Room tour στο πολυτελές σπίτι

Είναι σε απόσταση αναπνοής από την παραλία

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς αντιδράς στην προδοσία, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Και ποια ζώδια κρύβουν περισσότερο τον Ιούδα μέσα τους – μια που λόγω Πάσχα έχει την τιμητική του