Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καλώς ήρθες, cocooning

Ημέρα για σπίτι. Για βιβλία και αγαπημένες σειρές. Η διαδρομή δεν σταματά, μόνο το μέσο αλλάζει.


Γωγώ Καρκάνη

Το φθινόπωρο είναι η ένοχη απόλαυση των ανθρώπων που απολαμβάνουν να χάνονται με τις ώρες στις σελίδες ενός βιβλίου και στις σεκάνς μιας καλοφτιαγμένης τηλεοπτικής σειράς. Που κάποιες φορές δυσανασχετούν από τις προσπάθειες μιας ανοιξιάτικης λιακάδας να τους ξελογιάσει και να τους παρασύρει σε πάρκα και πλατείες και που αντιμετωπίζουν τη βροχή ως την ιδανική αφορμή για να βρουν καταφύγιο σε σπιτικές απολαύσεις.

Τυπικά φθινοπωρινή μέρα η σημερινή, γι’ αυτό και θα την αφιερώσω σε τέτοιες, χαμηλόφωνες χαρές. Θα κεράσω τον εαυτό μου ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, που πίνεται ευχαρίστως σε θερμοκρασία δωματίου, θα χαλαρώσω στον καναπέ και θα παρακολουθήσω όσο περισσότερα επεισόδια μπορώ από την τηλεοπτική σειρά που βλέπω αυτή την περίοδο, την 3η σεζόν του Narcos. 

narcos.jpg

Ο Pedro Pascal στο Narcos. 

Στο νέο κύκλο επεισοδίων, ο Πάμπλο Εσκομπάρ είναι πλέον παρελθόν. Το «κακό», αν και δεν έχει πλέον ευρέως αναγνωρίσιμο πρόσωπο, παραμένει ισχυρό, ανελέητα φιλόδοξο και άπληστο. Έχει παίρνει τη μορφή του καρτέλ της Κάλι, το οποίο καλείται να διαλύσει, για μια ακόμα χρονιά, ο γοητευτικός πράκτορας της DEA Χαβιέρ Πένια (aka Pedro Pascal). Η τρίτη σεζόν, με ζωντανούς χαρακτήρες, ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και πάντα δυνατή πλοκή, αποδεικνύει ότι η σειρά δεν πέθανε μαζί με το διασημότερο ναρκοβαρόνο όλων των εποχών. 

Μετά την τηλεόραση σειρά έχει, σχεδόν πάντα, κάποιο βιβλίο. Το «Κι αν εγώ χαθώ» (εκδ. Μεταίχμιο), που διαβάζω αυτή την περίοδο, δεν είναι ακριβώς το χαλαρωτικό ανάγνωσμα που θα σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς γλυκά. Μάλλον σε κρατάει σε εγρήγορση, καθώς οι ήρωές του, τα μέλη μιας οικογένειας που υποφέρει από την ψυχική ασθένεια του πατέρα και του ενός από τους γιους, συστήνονται στον αναγνώστη με αδυσώπητη ειλικρίνεια και με εκείνο το πικρό χιούμορ που επιστρατεύουμε για να απαλύνουμε τις τραγικές πτυχές της ζωής μας.

ki_an_hathw.jpg

Αυτές είναι ακριβώς και οι αρετές του όμως, και διαβάζοντάς το καταλαβαίνεις γιατί χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Time ως «ένα από τα δέκα καλύτερα μυθιστορήματα του 2016», παρότι είναι από τα πρώτα του συγγραφέα του, Adam Haslett. Μεταφραστικά, βρέθηκε στα καλά χέρια του Αύγουστου Κορτώ.

 
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα