Η Αλεξάνδρα πηγαίνει Παναθηναϊκό Στάδιο - AllYou.gr

Search

Η Αλεξάνδρα πηγαίνει Παναθηναϊκό Στάδιο

Και στηρίζει την Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού

17 Οκτωβρίου 2017
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Καρκίνος. Πριν κάποια χρόνια ούτε να το πούμε μπορούσαμε. Γράφαμε, θυμάμαι, στα περιοδικά "επάρατη νόσος".

Λες και όταν δεν το ξεστομίζεις, δεν θα σου χτυπήσει την πόρτα. Πόσος φόβος, ίσως και έλλειψη ενημέρωσης, δεν ξέρω.

Είμαστε γυναίκες και ξέρουμε πια ότι ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται αρκεί να υπάρχει έγκαιρη πρόληψη. 

Η πρόληψη είναι βασική. Η μαστογραφία είναι θέμα ζωτικό. Το να αυτοεξεταζόμαστε και να μην φοβόμαστε τον γιατρό είναι απαραίτητα. 

Καρκίνος του μαστού. Το λέω. Το γράφω. Δεν τον φοβάμαι. Δεν λυπάμαι τις γυναίκες που νόσησαν. Τις θαυμάζω γιατί τα κατάφεραν.

Για αυτό πήραμε με την κόρη μου μέρος στο 9ο race for the cure. 

Για αυτό σήμερα θα κατέβουμε στο κέντρο της πόλης και θα πάρουμε δύο βραχιολάκια για να στηρίξουμε την Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού και τον σύλλογο Άλμα Ζωής. Τα ωραία βραχιολάκια που φτιάχνει χρόνια τώρα ο Δούκας Χατζηδούκας, για να βάζουμε στον καρπό μας την ροζ αισιοδοξία!
 

bracelet_cancer.jpg  
 

Μετά τα ψώνια είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μας πιάσει μια πείνα. Κι έτσι θα πεταχτούμε μια... Βενεζουέλα να τσιμπήσουμε κάτι. Μπορεί αεροπλάνο να μην πάρουμε αλλά σίγουρα θα ταξιδέψουμε μέσα από τις αγαπημένες μας γεύσεις στο Los Loros, Ξενοφώντος 14 & Νίκης.

Εκεί όπου η πιο γλυκιά ύπαρξη, η Μάρω Παρασκευούδη, θα μας ετοιμάσει στο πολύ γρήγορο μια arepa chicharron για μένα και μία hamburgessa για τη μικρή πριγκιπέσσα. Και κλασικά, η μικρή θα φάει τη δική μου και εγώ τη δική της. Αυτό πώς το καταφέρνουμε πάντα, δεν ξέρω ειλικρινά, αλλά έχει πλάκα.    

Αμέσως μετά θα πάμε στο Παναθηναϊκό Στάδιο που απόψε φωταγωγείται σε ροζ χρώμα!   
 
Το ξέρεις ότι κάθε Οκτώβριο, στο πλαίσιο της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder Companies πραγματοποιείται παγκοσμίως το πρόγραμμα Φωταγώγησης Σημαντικών Κτιρίων-Οροσήμων σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη;

Υπέροχα κτίρια-ορόσημα και μνημεία παγκοσμίου σημασίας φωτίζονται στο άπλετο ροζ. Και κάθε φορά η συγκίνηση είναι μεγάλη. Αλλά πιο μεγάλο είναι το μήνυμα:

Η πρόληψη σώζει ζωές! 
 
-Μαμά, θα δούμε και την Μενεγάκη;

-Ναι, θα είναι εκεί! Θα ακούσουμε όμως και ένα ωραίο μουσικό κομμάτι που δημιούργησε ειδικά για την περίσταση ο Δημήτρης Κοντόπουλος. 

-Θα έρθουν και φίλες σου;

-Ου, πολλές! Θα είναι μαζί τους και παιδιά και άντρες, και εθελοντές, και κόσμος πολύς!

Απόψε, στις 8, η ελπίδα έχει χρώμα. 

Τα λέμε εκεί! 

 


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!