Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Σαν στο Spiti μου

Με αλκοόλ, χιούμορ και comfort food στο Χαλάνδρι, η Γωγώ διώχνει τη μελαγχολία της Τσαγκαροδευτέρας.


Γωγώ Καρκάνη

Κάθε Δευτέρα είναι δύσκολη. Πόσο μάλλον εκείνες που ακολουθούν μετά από μια χαμένη ευκαιρία για τριήμερο (συγκεκριμένα, μια 28η Οκτωβρίου που έπεσε Σάββατο) και ακριβώς μετά την αλλαγή της ώρας σε χειμερινή. Όμως ακόμα και οι πιο μελαγχολικές καθημερινές μπορούν να αποκτήσουν ατμόσφαιρα γιορτής στην πλατεία Χαλανδρίου, από την οποία δεν λείπουν ποτέ ο κόσμος και οι αφορμές για διασκέδαση.

Εκεί θα περάσω τη σημερινή βραδιά, που θα ξεκινήσει με φαγητό σε ένα εστιατόριο ορόσημο πλέον στην περιοχή, την Υδρούσα (Αγ. Παρασκευής 56), που στεγάζεται σε μια διατηρητέα μονοκατοικία με ατμοσφαιρικό κήπο, από αυτές που το Χαλάνδρι έχει καταφέρει να κρατήσει μέχρι σήμερα σε αφθονία για τα δεδομένα ενός αθηναϊκού προαστίου. Το περιβάλλον της Υδρούσας είναι υπέροχο, ενώ τα πιάτα της τιμούν δεόντως την ελληνική κουζίνα και ιδιαίτερα την κρεατοφαγία.
 

idroussa.jpg 

Η βραδιά θα συνεχιστεί στο Spiti (Ανδρέα Παπανδρέου 9, κεντρική φωτό), ένα μπαρ που πλέον θα τολμούσα να χαρακτηρίσω στέκι για τον πλούσιο κατάλογό του σε κοκτέιλ, το cozy περιβάλλον που δικαιολογεί το όνομά του και το γεγονός, φυσικά, ότι βρίσκεται σχετικά κοντά στο σπίτι μου. 

Σήμερα, όμως, έχω έναν ακόμα λόγο να το επισκεφτώ: Φιλοξενεί μια βραδιά stand up comedy, όπως κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα. Απόψε παρουσιάστρια είναι η Χρύσα Κατσαρίνη και συμμετέχουν οι κωμικοί Αριστοτέλης Ρήγας, Στέλιος Ανατολίτης, Θανάσης "Κάιν" Σαμαράς και Blink Mike. 

Κάπως έτσι, χιούμορ, αλκοόλ και καλό φαγητό θα με οδηγήσουν ομαλά στην Τρίτη, δηλαδή στο δεύτερο μισό της εβδομάδας γιατί, όπως λένε, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες διακοπές μετά τον χωρισμό της

Οι φωτογραφίες με μαγιό που πόσταρε η ηθοποιός