Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δύο κεράκια με μεγάλη αξία

Σήμερα η Γωγώ θα γιορτάσει τα δεύτερα γενέθλια του γιου της, σεμνά και ταπεινά όπως αρμόζει σε ένα βράδυ Δευτέρας, αλλά ξεχωριστά όπως απαιτεί η περίσταση.


Γωγώ Καρκάνη

Είναι παράξενο που ενώ ο πρώτος καιρός μετά τη γέννηση του παιδιού σου φαίνεται περνάει αργά (και βασανιστικά θα τολμούσα να πω, εκείνα τα άγρυπνα βράδια που, μωρό ακόμη, κλαίει σπαραχτικά κι εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις τι φταίει), ξαφνικά, ένα πρωί που ξυπνάς, ανακαλύπτεις ότι στο σπίτι σου υπάρχει ένα (υπερ)δραστήριο νήπιο, που περπατάει, μιλάει και κάνει λίγο πολύ ό,τι και οι ενήλικες, και συνειδητοποιείς ότι αυτό το νήπιο είναι το μικροσκοπικό μωρό που μέχρι πρόσφατα κρατούσες αγκαλιά.

Κάπως έτσι νιώθω σήμερα, την ημέρα των δεύτερων γενεθλίων του γιου μου, αλλά αντί να μελαγχολώ με το χρόνο που περνάει γιορτάζω το γεγονός ότι μεγαλώνει και καθημερινά μετρά νέες, μικρές ή μεγαλύτερες, κατακτήσεις.

Το timing βέβαια δεν είναι ιδανικό –ποιος θέλει να γιορτάζει τα γενέθλιά του Δευτέρα; – αλλά θα προσπαθήσω να κάνω την ημέρα όσο γίνεται πιο ξεχωριστή, ενδίδοντας στις αγαπημένες (τις δικές μου και τις δικές του) προτάσεις, που τις μοιράζομαι εδώ χωρίς κανένα εμπορικό συμφέρον - το υπόσχομαι.

Η μέρα θα ξεκινήσει λοιπόν με μια επίσκεψη στο καινούριο Living Green στην Κηφισιά, ένα κατάστημα διαφορετικό από τα άλλα καθώς τα προϊόντα του συνδυάζουν τον οικολογικό χαρακτήρα με το εμπνευσμένο design.  Θα αγοράσω τα χάρτινα ζωάκια, που τοποθετούνται σε cupcakes και τούρτες, για να διακοσμήσω το σπιτικό γλυκό που θα φτιάξω, αλλά και τα έξυπνα coloring balloons, μπαλόνια με ασπρόμαυρα σχέδια που καλούνται να χρωματίσουν τα ίδια τα παιδιά!
 

colouring_ballon.jpg
 

Η επόμενη στάση μου θα είναι στο Dpam, μια αλυσίδα καταστημάτων παιδικών ρούχων που τυχαίνει να έχει το outlet της κοντά στο σπίτι μου. Βρίσκω τα προϊόντα της πραγματικά value for money, καθώς συνδυάζουν καλή ποιότητα, ωραία σχέδια και προσιτές τιμές, ιδιαίτερα όταν βγάζει ομαδικές προσφορές. Από εκεί λοιπόν θα αγοράσω το δώρο γενεθλίων του γιου μου. Ίσως κάποιος θα περίμενε να επιλέξω παιχνίδι αντί για ρούχο, όμως τι να το κάνει ένα ακόμα παιχνίδι σε μια περίοδο που δεν έχει καλύτερο από το να παίζει με τις κατσαρόλες και τις κουτάλες της κουζίνας;  

Επιστρέφοντας στο σπίτι, αντί για τούρτα θα φτιάξω μια εύκολη, σπιτική και αρκετά υγιεινή σοκολατένια κρέμα (που γενικά είναι ιδανική και για πρωινό), χτυπώντας στο μούλτι βρόμη, ταχίνι, μπανάνα, κακάο σε σκόνη, γάλα και λίγο μέλι. Θα την κάνω λίγο πιο πηχτή από ό,τι συνήθως για να στέκεται η διακόσμηση και θα τη μοιράσω σε μπολ, τοποθετώντας πάνω σε ένα από αυτά τα ζωάκια και τα δύο κεράκια. Θα τα σβήσουμε παρέα και μετά… θα αρχίσει το πάρτι. 
 

banana_cream.jpg
 

Ένα δύο μπαλόνια είναι αρκετά, για ένα νήπιο, για να δημιουργήσουν γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι, παρόλο που σήμερα δεν θα υποδεχτούμε επισκέπτες. Αν μάλιστα δώσω στο γιο μου και μαρκαδόρους για να ζωγραφίσει αυτά τα μπαλόνια, η χαρά του θα είναι διπλή.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;