Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Λένα έφαγε το καλύτερο κεμπάπ της πόλης
Μετά την παράσταση έχω αποφασίσει να γευτώ το καλύτερο κεμπάπ της πόλης! Στον Tomas! Eίναι δυο βήματα απ’ το θέατρο, σ’ ένα στενό του Νέου Κόσμου (Σαρκουδίνου 49) και «δημιουργός» του είναι ο Αρμένης Τόμας. Ξεκίνησε πριν 30 χρόνια και τώρα συνεχίζει ο γιος του ο Μάριος. Από δίπλα κι ο Τόμας, φιλόσοφος της γαστριμαργίας! Το «πειραγμένο» λιβανο-αρμένικο κεμπάπ του, είναι,  λένε,  το πιο νόστιμο, το πιο ψαγμένο, αλλά και το πιο ελαφρύ!  Θα το δοκιμάσω και θα σου πω!

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πήγε... Μεξικό
Γι' αυτό και εγώ θα ακούσω τον εαυτό μου και θα φάω, αλλά θα ακούσω και τον φίλο μου τον Βασίλη, του σιναφιού και αυτός, που μου πρότεινε να βρεθούμε στο νέο μεξικάνικο της πόλης, το Coyoacan. Περίεργο όνομα, ε; Ναι, είναι μια περιοχή του Μεξικού το οποίο σημαίνει "τόπος των κογιότ" στην γλώσσα των Αζτέκων. Το γκούγκλαρα, καλέ, πού να το ξέρω; Μεξικό δεν έχω πάει.  

*Την Τετάρτη, η Γωγώ έκανε βόλτα στο Μουσείο
Στο Μουσείο Μπενάκη λοιπόν θα κατευθυνθώ σήμερα, αλλά παρόλο που η παράσταση αρχίζει στις 20.30 θα φροντίσω να είμαι εκεί από νωρίς το απόγευμα, για να έχω το χρόνο να επισκεφτώ και τις πλούσιες μόνιμες συλλογές του μουσείου, μια αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους. 

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα ήπιε καφέ στην Πλάκα
Θα ξεκινήσω με καφεδάκι στο Cafe Plaka, στην Τριπόδων. Mπορεί να είναι φημισμένο για την ταράτσα του, αλλά ο καιρός τώρα δεν είναι για τέτοια. Άσε που το ισόγειο είναι εξίσου όμορφο. Θα επιλέξω, λοιπόν, τραπεζάκι με θέα τον σχετικά ήσυχο δρόμο, θα επιλέξω καφεδάκι και θα το σκεφτώ (καθόλου πολύ) να πάρω και μια κρέπα. Αν όλα αυτά μου σερβιριστούν δίπλα στο τζάκι, ακόμα καλύτερα! Είτε πλάι στη φωτιά, είτε χωρίς, εγώ θα βγάλω το σημειωματάριο μου και θα ξεκινήσω να σημειώνω τι πρέπει να γίνει μέσα στη μέρα.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ μύρισε... Flower
Κατευθείαν μετά την δουλειά, θα πάω για φαγητό! Θέλω κάτι «κόζικο», απλό και ανεπιτήδευτο. Θα πάω στο Flower (Δορυλαίου 2, Αθήνα) στην πλ. Μαβίλη. Κλασικό στέκι. Και γενικά, κλασικός προορισμός η Μαβίλη, για τέτοιες περιπτώσεις. Στο θέμα μου όμως: το Flower είναι ο τέλειος ο προορισμός αν θέλεις να απολαύσεις πίτσα με πολύ λεπτή ζύμη (έτσι είναι η αυθεντική ιταλική πίτσα, οεο!), παρέα με το κρασάκι σου! Αυτή με το προσούτο και καραμελωμένα κρεμμύδια θα ταιριάξει άψογα με το κόκκινο (μπουκάλι φυσικά) κρασί που θα πάρουμε με την παρέα, για να πιούμε.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του