ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Μια φορά κι έναν καιρό, η Ελλάδα είχε τη δική της βιομηχανία…
Σε 160 χρόνια ιστορίας της ελληνικής βιομηχανίας θα ταξιδέψει σήμερα η Γωγώ, μέσα από την έκθεση «Made in Greece» στην Τεχνόπολη.
Πότε φτιάχτηκε το πρώτο παγωτό ξυλάκι; Τι γνωρίζουμε για τον κύριο Μάρσαλ και το σχέδιό του; Ποιες ελληνικές βιομηχανίες έχουν να επιδείξουν τις πιο πρωτότυπες διαφημίσεις; Πως το φωταέριο δίνει τη θέση του στο φυσικό αέριο; Από πότε η Ελλάδα μυρίζει μπισκότα;
Σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα υπόσχεται να δώσει απαντήσεις η έκθεση «160 χρόνια made in Greece», (Τρίτη έως Παρασκευή, 12.00-20.00, μέχρι 25/3) που εγκαινιάστηκε στην Τεχνόπολη ακριβώς ένα χρόνο μετά τα «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πολιτιστικά γεγονότα της Αθήνας για το 2017.
Στόχος των επιμελητών της, να αναδείξουν τη βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1860-1970, καθώς και την εξέλιξή της μέχρι σήμερα, για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση, και πιο συγκεκριμένα μέσα από περισσότερα από 800 αντικείμενα, μηχανήματα, πρώτες ύλες, φωτογραφίες, σπάνια έγγραφα, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπα ιστορικά κείμενα, κρυμμένες πληροφορίες και παράλληλες εκδηλώσεις.
Σε 3 ενότητες θα γνωρίσω με διαδραστικό τρόπο οκτώ κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας (μετάλλου, χημικών, οικοδομικών υλικών και υλών, ενέργειας, τροφίμων και ποτών, κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, καπνού, επίπλου), περισσότερες από 90 βιομηχανίες, ενεργές και μη ενεργές, πρώτες ύλες, στάδια παραγωγής, προϊόντα, τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες, πρωτοπόρους επιχειρηματίες και εργαζόμενους, και θα ανακαλύψω παράλληλες, ανεξερεύνητες ιστορίες της ελληνικής βιομηχανικής ιστορίας.
Όλα αυτά στο πλέον ταιριαστό εκθεσιακό περιβάλλον, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (gasmuseum.gr).
SELECTIONS
- Ο Ισπανικός οίκος χειροποίητων luxury υποδημάτων Pedro Garcia καλωσορίζει το καλοκαίρι με μια δόση λάμψης
- NEOSTRATA: Tο brand συνώνυμο της ομορφιάς παρουσιάστηκε με μία μοναδική εκδήλωση
- Η Oysho λανσάρει την κολεξιόν padel και αποκτά συμμάχους στον επαγγελματικό χώρο
- Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη