Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική, τέχνη και ιστορία μαζί

Πώς μπορεί να συνδυαστεί στον ίδιο περίπατο ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού, το Μουσείο Μπενάκη και η ΚΟΑ; Η Γωγώ έχει την απάντηση.


Γωγώ Καρκάνη

Σε πείσμα της μελαγχολικής ατμόσφαιρας που επικρατεί συνήθως τη Δευτέρα, σήμερα θα προσποιηθώ ότι είμαι τουρίστας στην πόλη μου και θα ξεκινήσω τη μέρα μου με μια επίσκεψη στον Κεραμεικό, που όλο λέω να εξερευνήσω και όλο το αναβάλλω.

Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος, ένας από τους μεγαλύτερους της Αθήνας, φιλοξενούσε στην αρχαιότητα αγγειοπλάστες και αγγειογράφους, οι οποίοι δημιούργησαν εδώ τα παγκοσμίως διάσημα πλέον αττικά αγγεία. Όμως δεν διαθέτει μόνο ιστορία αλλά και εκπληκτική ομορφιά αφού, πνιγμένος καθώς είναι στο πράσινο, σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης.
 

kerameikos.jpg
Ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού.

 

Στον Κεραμεικό, λοιπόν, θα περιηγηθώ σήμερα και όταν κλείσουν οι πύλες του (15.00), θα κατευθυνθώ για φαγητό στην πλακόστρωτη οδό Αδριανού στο Μοναστηράκι, όπου πλάι στις γραμμές του τρένου παρατάσσονται διάφορα «τουριστομάγαζα», ανάμεσα στα οποία ωστόσο έχω ανακαλύψει κατά καιρούς, πέρα από την εγγυημένα απολαυστική θέα, καλό σέρβις και ικανοποιητικές γεύσεις.

Η βόλτα της ημέρας θα καταλήξει, καθόλου άδοξα, στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης Μπενάκη (Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, www.benaki.gr), όπου μετά από μια ξενάγηση στη συλλογή του από την επιμελήτριά του Μίνα Μωραΐτου (19.30), θα παρακολουθήσω, στις 20.30, μια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Απόψε, κορυφαίοι μουσικοί των ξύλινων πνευστών της ορχήστρας θα ερμηνεύσουν συνθέσεις μουσικής δωματίου που σπάνια ακούμε στην Ελλάδα. Αυτή η συνομιλία τέχνης, ιστορίας και μουσικής προβλέπεται το λιγότερο ενδιαφέρουσα. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει