Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

'Ενας Τσέχωφ βωβός, ένας Εξωστρεφής και ένα Manhattan Project....

... γιατί στο Μεταξουργείο όλα μπορούν να συμβούν.


Λένα Γρηγορίου

Πάλι για Μεταξουργείο είμαι σήμερα! Σήμερα που ο Φλεβάρης μας έχει κάνει, (πάλι), τη χάρη και μας χαρίζει αυτόν τον λαμπερό ήλιο κι αυτές τις θερμοκρασίες που μόνο για γραφείο και δουλειά δεν μας προδιαθέτουν! 

Πάμε Μεταξουργείο, λοιπόν, κι ας είναι και μετά το γραφείο! Οι μέρες μεγάλωσαν κι όλο και κάποιες... ακτίνες θα καταφέρουμε να ξεκλέψουμε !
 

votla721.jpg

Παίρνουμε το μετρό, κατεβαίνουμε  "Μεταξουργείο"  και κάνουμε πρώτη στάση στην Πλαταιών για καφέ και γλυκό! Ο "Εξωστρεφής"( Πλαταιών 36) είναι αυτό που ζητάμε. Στέκι διαχρονικό κι αγαπημένο με σούπερ καφέ και τρομερό τσηζκέικ. Εννοείται πως έχει και μεζέδες και σαλάτες και σούπερ πιάτα και καλό κρασί. Όμως εμείς, επειδή θα πάμε θέατρο μετά, θα αρκεστούμε σε κάτι ελαφρύ...  Σου είπα θα πάμε θέατρο , αλλά δεν σου είπα σε ποιό θέατρο. Σου το κρατούσα για έκπληξη. Διότι και το θέατρο και το έργο και η παράσταση είναι πολύ ξεχωριστά. 
 

votla722.jpg


Αρχίζω να σου αποκαλύπτω ένα ένα τα... στοιχεία της έκπληξης. Ξεκινάω από το θέατρο.  Το "Απο Μηχανής Θέατρο". Το ξέρεις, το έχεις ακούσει κι αν δεν έχεις πάει να δεις παράσταση  του, να ξέρεις πως χάνεις. Βρίσκεται στην οδό Ακάδημου Στο νούμερο 13. Παλιά, πολύ παλιά, ήταν μηχανουργείο. Γι’ αυτό ονομάστηκε και "Από Μηχανής Θέατρο". Για να συνδυάζει την παλιά χρήση του χώρου με την καινούργια. Είναι ένα θέατρο ομαδικότητας και σύμπραξης κι αυτό το αισθάνεσαι από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς εκεί. 
 

votla723.jpg


Εμείς απόψε , στο "Από Μηχανής" θα δούμε ένα έργο πολύ ιδιαίτερο , γραμμένο από έναν ανήσυχο, τολμηρό, βραβευμένο (με πρώτο βραβείο συγγραφής μονόπρακτου θεατρικού, το 2016) συγγραφέα, τον Ηλία Μαρούτση. Είναι το "Ο Τσέχωφ βωβός;" Σωστά διάβασες. Τσέχωφ Σε ένα θεατρικό "πείραμα" όπου τα διασημότερα έργα του παντρεύονται με τους κώδικες του βωβού κινηματογράφου. Εξ'ου και Τσέχωφ "βωβός"

Πρόκειται για κωμωδία. Μια κωμωδία για την παράλογη εποχή μας αλλά και την ανάγκη μας , τη δική σου, τη δική μου, όλων μας, να μη σταματάμε να δημιουργούμε σε περιόδους κρίσης. Και μόνο ο συνδυασμός του Τσέχωφ με την ιδέα του βωβού κινηματογράφου, με ιντριγκάρουν . Και φυσικά ανυπομονώ να γίνω "κομμάτι" αυτής της παράστασης*
 

votla724.jpg
 

Μετά την παράσταση, θα πάμε ...δίπλα. Στο 11 της Ακαδήμου, στο αγαπημένο Manhattan Project. Για ένα κοκτέιλ. Διάλεξε: Mai Thai, Zombie, Margarita, Mohito? Το μπαρ είναι must! Και πολύ ...σούπερ.  Όμορφη ατμόσφαιραυπέροχη αισθητική, τέλεια μουσική. Να μην ξεχάσω να σου πω πως ,  παλιά, λένε ήταν...πλυσταριό. Απίστευτο; Λένε και κάτι ακόμα :πως εδώ πέρασε μια βραδιά ο βασιλιάς Όθωνας... Αχ, αυτη η πόλη, αχ αυτές οι ιστορίες, αχ αυτές οι γειτονιές, αχ αυτές οι βόλτες! Με τίποτα δεν τ' αλλάζω!

Ως την επόμενη Τετάρτη, φιλιά και μια ευχή: μη σταματάς να ανακαλύπτεις την Αθήνα. Ξανά και ξανά. 

 

 

*Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει τη νέα σκηνοθετική δουλειά της Εsther Andre Gonzalez στο έργο του Ηλία Μαρούτση«Ο Τσέχωφ βωβός;» από τις 3 Φεβρουαρίου 2018, κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 17:00.

Κείμενο: Ηλίας Μαρούτσης
Σκηνοθεσία: Esther Andre Gonzalez
Σκηνικά / Κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος
Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου
Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου
Κομμώσεις: Ιουλία Συγριμή
Γραφιστικά: Θεοδοσία Μαρούτση
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Παραγωγή: Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπική, Αντιγόνη
Βοηθός Παραγωγής: Βασίλης Παππάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λήδα Καπνά

Παίζουν: Αιμιλία Βασιλακάκη, Μίλτος Σαμαράς, Κώστας Χατζηδημητρίου και ο μουσικός Κώστας Κακούρ

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός