ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας
Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.
*H Αλεξάνδρα πήγε Κουκάκι
Θα πάμε στο Κουκάκι στο Tuk Tuk, θα καθίσουμε, εκείνος για το πρώτο μισάωρο θα μου κρατάει μούτρα, θα κάνει ότι κοιτάζει το κινητό του, σαν παιδί. Εγώ θα υποκριθώ ότι χαζεύω τις φλοράλ ταπετσαρίες και τα memorabilia από ταξίδια των ιδιοκτητών στην Ταϋλάνδη. Θα του παραγγείλω τα αγαπημένα του πιάτα με κάρι και νουντλς, πάπια τραγανιστή και μυρωδάτο ρύζι γιασεμιού, και θα κοιταχτούμε πάλι στα μάτια. Συνωμοτικά. Φίλοι; Πάντα.
*Η Λένα έφαγε ποπ κορν
Το « κλείσιμο» της μέρας έχει σινεμά! Μια ταινία που δεν έχω προλάβει ακόμα να δω κι ας την περίμενα σαν τρελή! Μιλάω για την «Αόρατη Κλωστή» του Πωλ Τόμας Άντερσον με τον λατρεμένο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, που μας πάει στο Λονδίνο του «50» και μας βάζει σε μια ατμόσφαιρα ρομαντική αλλά και μοντέρνα, με την ιστορία ενός διάσημου μόδιστρου , μιας παλιομοδίτικης καθημερινότητας αλλά και ενός μεγάλου έρωτα. Η Αίγλη (Λ. Πεντέλης 98, Χαλάνδρι) με τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τη ζεστή ατμόσφαιρα είναι ο ιδανικός κινηματογράφος για να «φιλοξενήσει» το σημερινό κινηματογραφικό μου ταξίδι.
*Η Μαριέτα είδε τη βιβλιοθήκη
Θέλω να πάω οπωσδήποτε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να δω από κοντά τη νέα βιβλιοθήκη. Ακόμα κι αν δεν έχουν γεμίσει όλα τα ράφια βιβλία, έχω μεγάλη περιέργεια να δω αν ο νέος χώρος είναι τόσο εντυπωσιακός όσο φαίνεται από τις φωτογραφίες! (Νέα) Εθνική Βιβλιοθήκη, λοιπόν! Θα κάνω αρχικά τις βόλτες μου γύρω από τα ράφια, θα χαζέψω τον κόσμο που θα κάθεται εδώ και εκεί αγκαλιά με βιβλία, και στο τέλος θα ανέβω στο αίθριο του τετάρτου ορόφου, για να θαυμάσω την τιμητική έκθεση για τον Στέφανο Λαζαρίδη, αυτόν τον σημαντικό σκηνογράφο και σκηνοθέτη, που υπήρξε Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
*Η Κέλλυ "χτύπησε" παγωτό
Θα ολοκληρώσω την βόλτα αλλά και το γεύμα μου με ένα δροσερό παγωτάκι! Στο Ice Roll (βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο) δεν σερβίρουν ένα απλό, γευστικό, χειροποίητο παγωτό. Σερβίρουν μια ολόκληρη φιλοσοφία του πώς πρέπει να κατασκευάζεται ένα παγωτό! Τι κάνει το Ice Roll και ξεχωρίζει; Το γεγονός ότι παγωτό φτιάχνεται με μια παλιά ταϋλανδέζικη τεχνική, όπου σε μια επιφάνεια -30 βαθμών ρίχνουν φρέσκο γάλα το οποίο μετά μετατρέπεται σε ένα smooth, λαχταριστό παγωτό!
SELECTIONS
- Πώς να φορέσεις τα παστέλ χρώματα
- «Αν είχα πάει με όλες τις γυναίκες με τις οποίες ισχυρίζονταν οι φήμες, δεν θα είχα τον χρόνο να γυρίσω ούτε μια ταινία!» Τζορτζ Κλούνεϊ
- «Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele
- Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης