Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*H Αλεξάνδρα πήγε Κουκάκι
Θα πάμε στο Κουκάκι στο Tuk Tuk, θα καθίσουμε, εκείνος για το πρώτο μισάωρο θα μου κρατάει μούτρα, θα κάνει ότι κοιτάζει το κινητό του, σαν παιδί. Εγώ θα υποκριθώ ότι χαζεύω τις φλοράλ ταπετσαρίες και τα memorabilia από ταξίδια των ιδιοκτητών στην Ταϋλάνδη. Θα του παραγγείλω τα αγαπημένα του πιάτα με κάρι και νουντλς, πάπια τραγανιστή και μυρωδάτο ρύζι γιασεμιού, και θα κοιταχτούμε πάλι στα μάτια. Συνωμοτικά. Φίλοι; Πάντα. 

*Η Λένα έφαγε ποπ κορν
Το « κλείσιμο» της μέρας έχει σινεμά! Μια ταινία που δεν έχω προλάβει ακόμα να δω κι ας την περίμενα σαν τρελή! Μιλάω για την «Αόρατη Κλωστή» του Πωλ Τόμας Άντερσον με τον λατρεμένο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, που μας πάει στο Λονδίνο του «50» και μας βάζει σε μια ατμόσφαιρα ρομαντική αλλά και μοντέρνα, με την ιστορία ενός διάσημου μόδιστρου , μιας παλιομοδίτικης καθημερινότητας αλλά και ενός μεγάλου έρωτα. Η Αίγλη (Λ. Πεντέλης 98, Χαλάνδρι) με τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τη ζεστή ατμόσφαιρα είναι ο ιδανικός κινηματογράφος για να «φιλοξενήσει» το σημερινό κινηματογραφικό μου ταξίδι.

*Η Μαριέτα είδε τη βιβλιοθήκη
Θέλω να πάω οπωσδήποτε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να δω από κοντά τη νέα βιβλιοθήκη. Ακόμα κι αν δεν έχουν γεμίσει όλα τα ράφια βιβλία, έχω μεγάλη περιέργεια να δω αν ο νέος χώρος είναι τόσο εντυπωσιακός όσο φαίνεται από τις φωτογραφίες! (Νέα) Εθνική Βιβλιοθήκη, λοιπόν! Θα κάνω αρχικά τις βόλτες μου γύρω από τα ράφια, θα χαζέψω τον κόσμο που θα κάθεται εδώ και εκεί αγκαλιά με βιβλία, και στο τέλος θα ανέβω στο αίθριο του τετάρτου ορόφου, για να θαυμάσω την τιμητική έκθεση για τον Στέφανο Λαζαρίδη, αυτόν τον σημαντικό σκηνογράφο και σκηνοθέτη, που υπήρξε Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

*Η Κέλλυ "χτύπησε" παγωτό
Θα ολοκληρώσω την βόλτα αλλά και το γεύμα μου με ένα δροσερό παγωτάκι! Στο Ice Roll (βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο) δεν σερβίρουν ένα απλό, γευστικό, χειροποίητο παγωτό. Σερβίρουν μια ολόκληρη φιλοσοφία του πώς πρέπει να κατασκευάζεται ένα παγωτό! Τι κάνει το Ice Roll και ξεχωρίζει; Το γεγονός ότι παγωτό φτιάχνεται με μια παλιά ταϋλανδέζικη τεχνική, όπου σε μια επιφάνεια -30 βαθμών ρίχνουν φρέσκο γάλα το οποίο μετά μετατρέπεται σε ένα smooth, λαχταριστό παγωτό!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;