Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Η Γωγώ πήγε στην Πλάκα
Θα περπατήσω στα λεγόμενα Αναφιώτικα, την κυκλαδίτικη συνοικία που έχτισαν οι πιο φημισμένοι μάστορες της Ανάφης, και θα κάνω μια στάση στο Γιασεμί, στο κουκλίστικο καφέ στα εξίσου κουκλίστικα σκαλάκια της Μνησικλέους, που αγναντεύουν την Αθήνα. Θα απολαύσω έναν ελληνικό καφέ και γλυκό του κουταλιού, γιατί όσο γραφική κι αν γίνομαι, δύσκολα μπορώ να φανταστώ πιο ταιριαστές γεύσεις και αρώματα για να συνοδεύσω αυτό το σκηνικό. 

*H Αλεξάνδρα τσούγκρισε στη Βουκουρεστίου
Το ραντεβού μας έχει δοθεί στο V4 DANTE, ένα all day στέκι στη Βουκουρεστίου, ένα μπιστρό με αέρα ιταλικό, με εκλεπτυσμένη διακόσμηση, πρωτότυπα cocktails και ιδιαίτερη λίστα κρασιών. Θα φάμε κιόλας; Εννοείται, μου απαντά η φίλη μου που πραγματικά ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή της και διόλου δεν την απασχολούν τα 5-6 κιλά που έχει παραπάνω. Είναι η χαρά της ζωής! Ε, ας φάμε, είναι να χάσουμε τόσο ωραίο ιταλικό;  

*Η Λένα ψήφισε vintage
Πάω στο «Σερσέ λα φαμ», στη Μητροπόλεως 46 (στο στενάκι, στην Πετράκη, να σου πω για να καταλάβεις καλύτερα), ένα μάλλον καινούργιο στέκι vintage, με αύρα παριζιάνικη που, όμως, φωνάζει Ελλάδα! Ελληνικές συνταγές με υλικά από τους τόπους καταγωγής τους και καφές στη χόβολη που πάντα σερβίρεται με λουκούμι! Και για να σου εξομολογηθώ και την αμαρτία μου, ανυπομονώ για το…κωκ.

*Η Μαριέτα γιόρτασε στον Πειραιά
Θα πάω για ένα καφέ. Πού; Κάστορος 78 στον Πειριά. Ναι, στο όμορφο Pirée για το οποίο σου έχω ξαναπει! Τι ωραίος χώρος! Και φιλοξενεί μια έκθεση που ταιριάζει γάντι στην ημέρα. "Οδός Αιδοίων, Αιδοίων Ωδαί" λέγεται και έχει απόκρυφα έργα του Αντώνη Πολιτάκη που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Ο καλλιτέχνης αιχμαλωτίζει πάνω στο χαρτί με την σαγκίνα του (Sanguine) την ερωτική άψα της στιγμής, το παιχνίδι των θηλυκών, το κάλεσμα, τον ναρκισσισμό και αυτό  το  μοναδικό Ένα το Απόλυτο που οδηγεί στον δρόμο προς την Ελευθερία.

*Η Κέλλυ είδε τα αστέρια
Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στην Αθήνα είναι το Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο. Αυτό θα επισκεφθώ λοιπόν σήμερα, αλλά δεν θα πάω για μια «απλή» επίσκεψη! Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στεγασμένο σε ένα υπέροχα κομψό κτίριο του 19ου αιώνα ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό της Action Plus. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, διοργανώνει βραδιές στις οποίες η αστροφυσικός Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού μιλάει για την γέννηση των αστεριών και για τους αστερισμούς και τη μυθολογία τους​

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού – Dj Stephan: Αυτό είναι το όνομα που θα δώσουν στον γιο τους

Ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον μωράκι τους

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο μετά τον χωρισμό της

Τι πιστεύει η γνωστή ηθοποιός για τα κακεντρεχή σχόλια στα social