Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Η Γωγώ πήγε στο Metamatic Taf
Ό,τι πιο ενδιαφέρον στο χώρο της βιώσιμης ανάπτυξης συμβαίνει στη λεγόμενη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα υπόσχεται να μας παρουσιάσει αυτές τις μέρες ένα πρότζεκτ που «τρέχει» στο Metamatic Taf στο Μοναστηράκι (έως 25/3, Νορμανού 5, theartfoundation.metamatic.gr). Το «It Grows on You», όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει μια έκθεση, ομιλίες και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Επιδιώκει να αναδείξει το έργο νέων δημιουργών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και φορέων το οποίο πρεσβεύει τις αρχές των 17 στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

*H Αλεξάνδρα είχε ανάγκη  για παραμύθια
Θα βγάλω από τη βιβλιοθήκη της κόρης μου τα βιβλία του Αλέξη Κυριτσόπουλου. Θα τα δούμε για άλλη μια φορά παρέα, και θα γίνω βαρετή λέγοντάς της πόσο τον αγαπώ. Μέσα από τα παραμύθια του, θα χαθούμε στα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη με το "Πηγαινέλα στα σύννεφα", στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου με το "Οι περιπέτειες της Ρόζας", θα κουραστώ και η κόρη μου θα μου πει "Λίγο ακόμα", διάβασέ μου λίγο ακόμα το παραμύθι με τα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη, και γύρω μας θα σκάνε πολύχρωμα "Βεγγαλικά", σαν αυτά που ζωγράφιζε με την πένα του ο Νίκος Εγγονόπουλος.

*Η Λένα έφαγε σουβλάκι
Θα πάω βόλτα στο Κουκάκι μου. Στο απολύτως μεταλλαγμένο Κουκάκι μου! Εκεί, τρία στενά από το Ηρώδειο, στην Δράκου, στον αριθμό 15 είναι το Kalamaki Bar, και με περιμένει για χειροποίητο σουβλάκι-καλαμάκι. Εγώ το θέλω κλασσικό, εσύ μπορεί να το προτιμάς με χαλούμι και μανιτάρια. Περί ορέξεως... Σουβλάκι ελληνικό και αδιαπραγμάτευτο, λοιπόν.

*Η Μαριέτα το έριξε στην ποίηση
Για καληνύχτα, προτείνω να διαβάσουμε ποίηση, να βολτάρουμε με τη σκέψη δηλαδή, μέσα από στιχάκια. Ε, τι νόμιζες; Δε θα γιορτάζαμε την Παγκόσμια Μέρα ακόμα κ ετεροχρονισμένα; Κρατάω στα χέρια μου, λοιπόν, το "Μικρό βιβλίο για μεγάλα όνειρα" του Τάσου Λειβαδίτη. Ζήσαμε πάντοτε άλλου και μόνον όταν κάποιος μας αγαπήσει ερχόμαστε για λίγο…

*Η Κέλλυ πήγε Μουσείο
Θα περπατήσω λοιπόν, μέχρι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4). Είναι από τα αγαπημένα μου μουσεία στην Αθήνα και όποτε βρίσκω λίγο χρόνο, πάντα το επισκέπτομαι, μόνο και μόνο για τον εκπληκτικό του χώρο αλλά και την εντυπωσιακή μόνιμη έκθεση που έχει στον 1ο όροφο. Η Συλλογή Κυκλαδικών Αρχαιοτήτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό υψηλής ποιότητας μαρμάρινων ειδωλίων και αγγείων, ορισμένα από τα πρωιμότερα χάλκινα αντικείμενα στο Αιγαίο, πήλινα αγγεία καθημερινής και τελετουργικής χρήσης και πολλά άλλα εκθέματα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;