Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ένας Κινέζος καλλιτέχνης φέρνει την άνοιξη

Σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης εγκαινιάζεται σήμερα μια ολάνθιστη έκθεση ζωγραφικής και κινεζικής καλλιγραφίας. Η Γωγώ θα είναι εκεί.


Γωγώ Καρκάνη

Η πλατεία Αγίας Ειρήνης γεμίζει ανθισμένα δέντρα και πεταλούδες. Στο Χώρο Τέχνης Ziller (Βασιλικής 1, πλ. Αγίας Ειρήνης, 1ος όροφος), που στεγάζεται σε ένα χαρακτηριστικό αθηναϊκό κτίριο του 19ου αιώνα, εγκαινιάζεται σήμερα στις 4 το απόγευμα μια έκθεση κινεζικής ζωγραφικής και καλλιγραφίας αφιερωμένη στον Qi Baishi, έναν καλλιτέχνη με προσωπικό ύφος επηρεασμένο από τη ζωοδόχο φύση και την πλούσια πολιτιστική παράδοση της χώρας του.  

Pixel

Ο Qi Baishi (1864-1957), ένας από τους πλέον εμβληματικούς Κινέζους εικαστικούς, γεννήθηκε στην πόλη Xiangtan, γενέτειρα πολλών γνωστών προσωπικοτήτων της Κίνας - ανάμεσα τους κι ο Mao Zedong. Στην έκθεση, που ονομάζεται «Η αύρα από την γενέτειρα του Qi Baishi», 30 έργα του συνομιλούν με δημιουργίες σύγχρονων Κινέζων καλλιτεχνών από τη γενέθλια πόλη του Baishi, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να ταξιδέψει νοερά σε ανεξερεύνητες για τους δυτικούς γωνιές της μεγάλης ασιατικής χώρας, όπου η φύση έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

qibaishi750.jpg
Ένα από τα εκθέματα.

Αυτός λοιπόν είναι ο προορισμός μου για σήμερα, γιατί πώς θα μπορούσα να πω «όχι» σε ένα ταξίδι-εξπρές στην Κίνα, ιδιαίτερα αν υπόσχεται να με μεταφέρει σε ολάνθιστα και εξωτικά τοπία;

Pixel

Η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία My Odyssey σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης Xiangtan και το Μουσείο Καλών Τεχνών Qi Baishi. Θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 30/3 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. 

ziller.jpg
Το κτίριο του εκθεσιακού χώρου Ziller.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης15 Μαΐου

Δείτε τις ανάγκες σας και μην ασχολείστε μόνο με τις υποχρεώσεις σας

ΣΙΝΕΜΑ

Θύμα απρόκλητης επίθεσης έπεσε ο Steve Buscemi όσο περπατούσε στο Manhattan

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες

VIRAL

Μαρίνα Σάττι: Το "ZARI" επανακυκλοφορεί σε 4 διαφορετικές εκδοχές!

Στην “A capella”, την “Instrumental”, την “Sped Up” καθώς και την Live έκδοση που έκλεψε τις εντυπώσεις πριν από λίγες εβδομάδες μέσα από το Eurovision.TV.